madewithNvu80x15clear.png

Pääset tänne "Alkuun"-linkeistä. Viimeisimmät muutokset: 25.8.2011.

Takaisin Lauran Matkat-sivulle.

Matkavarusteita ja muita matkalla tarvittavia asioita.

Pelkkä tarvikelista löytyy tekstimuodossa täältä.

Sisällysluettelo

Alkuun

Yleistä

Mukanamme ei tietenkään kulje kerralla kaikkea alempana lueteltua, vaan juuri se osa jota kussakin matkan kohteessa (oletettavasti) tarvitaan. Kaikkea lueteltua on kokeiltu vähintään kerran alla mainituin poikkeuksin ja joitain kohtia on pyritty avaamaan toisia enemmän käytön tai tarpeen selventämiseksi.

Matkavarusteita pyrkii kasautumaan mieluummin liikaa kuin liian vähän valmistauduttaessa perheen yhteistä, useamman viikon pituista keski-euroopan matkaa varten. Viimeisen tarkastuksen tulee olla riittävän tiukka jotta ainakin ne tarpeettomimmat varusteet saadaan poistettua tilaa viemästä. Tyhjää tilaa matkalta mukaan tarttuville lisätavaroille on oltava jo liikkeelle lähdettäessä ettei tarvitse laittaa osaa tavaroista postitse kotiin - esimerkiksi vuonna 2006 postipaketin hinta Italiasta Suomeen oli noin 8 € / lähetetty kilo.

Tekstin värien merkitys:

- Mustalla merkitty on meidän tavallisesti käyttämäämme materiaalia.
- Sinisellä on merkitty telttaleiriytymisessä tarvittavaa lisämateriaalia.
- Violetilla merkityt ovat vielä suunnitteluasteella tai niistä ei ole vielä riittävästi omaa kokemusta.
- Punaiset jääkööt kotiin.

Värit on valittu sikäli neutraaleiksi etteivät ne pahemmin hypänne silmille, mikäli lukijaa ei kiinnosta missä mitäkin tarviketta on käytetty.

Mahdollisille meri-, juna- ja muille matkoille tarvittavaan materiaaliin ei tässä oteta kantaa. Tarvittava varustepaketti kannattaa valmistella yhteen tai kahteen sivulaukun sisälaukkuun, joita on mukava kanniskella mukanaan vaikkapa ahtailla autolautan tai -junan käytävillä.

Alkuun

Ajaminen ja liikkuminen

Ajokortti

Suomalainen ajokortti on riittänyt joka paikassa. Kansainvälistä ajokorttia emme ole hankkineet enää vuosiin eu-alueelle suuntautuville reissuillemme.

Bensayhtiön tankkauskortti

Automaattiasemalla tai -mittarilla käynti nopeuttaa joskus huomattavasti tankkauspysähdystä, kun ei tarvitse jonottaa aseman sisällä maksupisteellä.

Pisimmilläänhän perinteellinen tankkauskäynti menee jotenkin näin: Odotat jonossa että edellinen saa tankattua, odotat että edellinen käy sisällä maksamassa, odotat että edellinen siirtää ajoneuvonsa pois mittarin luota, siirrät pyörän mittarille ja tankkaat, jätät pyörän mittarille ja menet sisälle maksujonoon, kerrot mittarin numeron kassalle ja maksat, siirryt takaisin pyörälle, siirrät pyörän mittarilta sivulle jotta seuraava pääsee tankkaamaan, puet riisumasi varusteet päälle ennen ajoon lähtöä (joissain paikoissa sisätiloihin ei ole suotavaa mennä kypärä päässä), jne.

Pyörän siirtelyä sivummalle välittömästi tankkauksen jälkeen mutta ennen maksutoimenpiteitä kannattaa harkita paikan ja tilanteen mukaan, etteivät ala asemalla miettimään onko asiakkaalla tarkoitus maksaa bensansa vai ei.. Kannattanee toimia pitkälti muiden asiakkaiden mallin mukaan.

Vielä löytyy yksittäisiä palveluasemia joissa itsepalvelu ei kerta kaikkiaan onnistu. Niissä saattaa joskus "aika pysähtyä" omaa vuoroaan odotellessaan, mutta mihinkäs sitä lomalla niin kiire olisi ettei hetkeä jaksaisi odotella..

Eikä yksi varakortti pahaa tee, saahan sillä bensaa ja pikkupurtavaa huoltoasemalta vaikka luottokortti katoaisi tai rikkoutuisi käyttökelvottomaksi.

Pelkän yhden öljy-yhtiön kortin varassa tankkaaminen saattaa olla aika hankalaa, ei niitä samoja asemia sentään joka kulman takana ole (toki se riippuu paljon yhtiöstä, pyörän tankkausvälistä ja ajoreitistä).

Gps

Gps on tankkilaukun käyttö huomioiden sijoitettu siten kuljettajan näkökenttään, että se ei peitä liikaa alla olevia mittareita, näkyy hyvin ja sen vähäinen käyttö liikkeen aikanakin on mahdollisimman turvallista. Eikä gps:n tarvitsisi pudota helposti telineestään tai täristä rikki sijoituspaikassaan. Telineeseen integroitu lukko voisi olla paikallaan niin sitä ei niin helposti saisi revittyä irti liikennevaloissakaan.

Gps:n peruskäytön olisi hyvä onnistua koko käden otetta ohjaustangosta irroittamatta, mutta sijoitus esimerkiksi keskelle yläkolmiota ei sitä mahdollista. Toisaalta käyttö siitä onnistuu molemmilla käsillä. Kaasukahvan puoleinen kiinnityspiste ei välttämättä ole paras mahdollinen, esimerkiksi epätasaisissa paikoissa kättä pitäisi mielellään etujarrukahvalla, joka tietysti vaikeuttaa näppäimistön samanaikaista käyttöä.

Laitteen tai sen muistikorttien kapasiteetin puitteissa kootaan mukaan matkalla tarvittavat kartta-aineiston osat (Garmin Zumo 660:lla sisäiseen muistiinkin sopii kevyesti koko Eurooppa), valmistellaan sekä tallennetaan ajetut reitit ja erityiset mielenkiinnon kohteet (POI, Point Of Interest).

Kate ja sen pleksi suojaavat esiteltyä laitetta suoraan edestä kohti lentävältä vedeltä, hyönteisiltä ja muilta vastaavilta eikä laitteen tiiviys ei joudu liian kovalle koetukselle (IPX7). Vaikka tuon luokan kotelointi tiivisteineen kestää muun muassa laitteen upottamisen veden alle, niin vesipisara vaikkapa puolentoistasadan nopeudessa saattaa olla liian kova pala kohdalle osuvalle tiivisteelle.
Alkuun

Green Card

Voi olla tarpeen tai suoranaiseksi hyödyksi kohdemaissa.

Se auttaa vahingon tapahduttua kun osapuolilta ei löydy yhteistä puhekieltä ja vahinkoilmoituskaavakkeet pitäisi saada täytetyiksi, eikä kustanna kuin pyytämisen vaivan omalta vakuutusyhtiöltä.

Juomavesi

Hapotonta tai hapollista juomavettä on oltava helposti saatavilla ja sitä on myös juotava riittävästi (ellei tankkausten tai muiden taukojen aikana tarvitse kertaakaan poiketa wc:ssa tai ns. "pihan perällä" niin vettä on  juotu liian vähän).

Limsaa ehtii juomaan myöhemminkin eikä jäätelö vie janoa. Tämän opettamiseen lapsille meni melkoisesti aikaa, mutta nyt juodun veden määrä ei enää aiheuta ongelmia pitkien hikisten siirtymistenkään aikana. 

Jäsenkortit

Smoto- ja vastaavat kortit kannattaa pitää mukana esimerkiksi matkalippujen alennusoikeuden tarkastusta varten. Harvoin niitä tarvitsee kenellekään näyttää, mutta se tapahtunee juuri silloin kun kortti on unohtunut kotiin.

Kartat

Paperi- tai muovipintaiset kartat taitellaan näkyviin tankkilaukun karttaikkunaan.

Mittakaavana olemme yleisimmin käyttäneet 1:800 000, joka on allekirjoittaneenkin silmille vielä riittävän selvälukuista myös moottoritienopeuksilla liikuttaessa (vuonna 2008 ok, 2011 sekään ei enää riitä). Michelin tekee erittäin hyviä karttoja (mm. värit ja luettavuus) mutta toki muitakin vaihtoehtoja on.

Paperikarttojen kulutustahti näyttää olevan luokkaa yksi kartta kahdessa tai kolmessa viikossa. Sadekeleillä niiden käyttöikä lyhenee sillä kostea paperi kestää huonosti jatkuvaa taittelua ja tunkemista tankkilaukun karttaikkunaan tai tankkilaukun päälle sadesuojan ikkunan alle.

Motoristeille on tehty omia karttoja, esimerkiksi Autoliiton myymät Alppien (Motorrad Reisekarten, Alpen, ISBN 3-575-22799-3) ja Etelä-Saksan alueen (Motorrad Reisekarten, Suddeutschland, ISBN 3-575-22798-5) sisältävät muovipinnoitetut ja tankkilaukkuun irroitettavat karttasivut, valmistajana Dekra.

Karttakeskus on tehnyt vastaavan tyylisiä kotimaiseen käyttöön (Motoristin GT-kartat, ISBN 9515930014).
Alkuun

Rahat (vähäinen ajonaikainen käyttö)

Johonkin helppokäyttöiseen paikkaan kannattaa varata hieman käteistä tienvarsikahvikuppiloita, tietulleja ja muita vastaavia pikapysähdyksiä varten. Mahdollinen kyydissäolija voi satulassa istuessaan hoitaa aivan yhtä hyvin esimerkiksi moottoritiemaksutyyppiset kustannukset, jolloin kuski voi keskittyä paremmin ympäristön havainnointiin (välttyen samalla hanskasulkeisilta). Mikäli matkan varrelle sattuu useampia eri valuuttoja käyttäviä maita, niin kaikkien niiden kolikoita voisi olla saatavissa myös..

Italiassa ja Ranskassa käteistä (tai luottokorttia) tarvitaan tietulleihin varsin usein, sillä moottoritiemaksut ovat lähes samalla tasolla polttoainekulujen kanssa.

Rekisteriote, muut pyörään liittyvät paperit

Esimerkiksi kaulapussiin sijoitetussa, pienikokoisessa Minigrip-pussissa ne eivät kastu sateen tai hikoilun voimasta.

Pidempiaikainen säilytys muovikotelossa/-pussissa näkyy voivan kiinnittää rekisteriotteen mustetta ympärillä olevaan muovipintaan, mikä vastaavasti heikentää asiakirjan laatua musteen irrotessa asiakirjan pinnalta.

Tietulli- ja vastaavat lipukkeet

Niitä ei kannata kadottaa ennen maksu- tai tarkastuspistettä tai lopputulokseksi saattaa kertyä yllättävän suuri moottoritiemaksu. Joskus hyvät puhelahjat riittävät, joskus ei auta kuin vastaanottaa maksulappu ja maksaa lasku tai tehdä perusteltu valitus myöhemmin kotimaasta.

Mikäli maksuautomaatin kanssa ilmenee ongelmia niin lähiympäristöstä voi löytyä rakennus, jossa maksu onnistuu myös palvelutiskillä (kokeiltu Savonassa, Italiassa).

Tankkilaukun päältä tai sivulta avattava karttatasku toimii hyvin kuivana varastopaikkana paitsi tankkilaukun sadesuojan alta.

Itävallassa ja Sveitsissä maksu hoituu kertasuorituksena, josta kertoo esimerkiksi katteen pleksiin näkyviin liimattu tarra.

Alkuun

Ajovarusteet

Hanskat

Käsiin hyvin sopivat ajohanskat ovat pidemmillä reissuilla pakolliset, mikäli ajotyyliin ei kuulu jatkuva paljain käsin ajelu. Sopivien hanskojen löytäminen voi olla aikaa vievä projekti, onneksi sentään joskus löytyy niin sanottuja helmiä monien huonompien versioiden seasta.

Vuoden 2007 aikana jossain mp-lehdessä testatut ja kyseisen testin voittaneet Richan nahkaiset sekä vedenpitävät ajohanskat olivat itselleni enemmän kuin sata jänistä, kunhan niiden muovautuminen omiin käsiin oli saavuttanut riittävän tason. Kerrankin on tyköistuvissa hanskoissa riittävän nahkeata nahkaa ulkopinnoilla ja kunnolliset lisäsuojat muun muassa rystysten päällä, ainoastaan lyhyehköistä varsista voisi olla haittaa mikäli joutuisi ajamaan päivästä toiseen kaatosateessa kävelyvauhdeilla. Ostin toisen parin samoja keväällä 2010 eikä edelleenkään ole tarvinnut katua reilun viikon muovautumisajan jälkeen.

Housujen lahkeet

Jos housujen löysät lahkeet pyrkivät nousemaan ylös (etenkin mahdollisen kaatumisen aikana) niin lahkeiden suihin vaakatasoon suutarin toimesta ommellut "Intin" nahkaiset irtohihnat ainakin pienentävät ongelmaa. Ne näkyivät kestävän rasvattuina useisen vuosien käyttöä ilman suurempia kulumisjälkiä eivätkä vaikuttaneet housujen vedenpitävyyteen.

Sen verran kannattaa miettiä hihnan lukitsevan soljen paikkaa ettei se naarmuta pyörän katteita satulasta tai satulaan noustessa. Soljen käytön kannalta lahkeen suun sisäsivu voi olla helpoin paikka, muttei pyörän kannalta välttämättä vaarattomin (Bandiitissa on nykyään useita pitkiä pystysuoria naarmuja satulan kohdalla oikeanpuoleisen sivukopan pinnassa, kun jalkaa oli pitänyt paikallaan olleiden sivulaukkujen vuoksi liu'uttaa satulan alimmalta kohdalta suoraan ylitse).

Kaulasuoja

Vetoa, kosteutta, lentäviä hyönteisiä ja muita vastaan. Esimerkiksi kurkunpäähän vauhdissa kolahtava kovakuoriainen voi jättää itsestään kivuliaan mustanpuhuvan muiston. Vieläkin ikävämpi tuttavuus on auton ikkunasta samaan paikkaan lennähtänyt, vielä kytevä tupakantumppi.

Henkilökohtaisesti en pidä niistä suojista, jotka sisältävät hartioille saakka yltävän kypärämyssyn. Ne voivat rajoittaa liikaa pään kääntämistä. Kyydissä olijan kannalta ne ovat varmasti käyttökelpoisempia erityisesti kaulan alueen hyvän tiiviytensä vuoksi.

Nahkaista MP-Asun kaulasuojaa piti kokeilla vuoden 2007 reissulla ja siitä tuli välittömästi vakiovaruste, sen verran onnistuneeksi ajovarusteeksi se osoittautui kun kurkunpään seutua piti varjella tavallista huonommilta ympäristöolosuhteilta.

Korvatulpat

Ear, yksi pari päivässä tai apteekin silikoniset yhdestä kahteen purkkia per henkilö kahden-kolmen viikon pituiselle reissulle ovat riittäneet meillä.

Erityisesti Ear Classic:a tuntee pitäneensä korvakäytävissään jo muutaman päivän ajon jälkeen, joten itselleen sopivia malleja kannattaa testata ajoissa ennen reissuun lähtöä. Riittävän tiheä tulppien vaihtoväli pitää myös vaikun määrän vähäisenä..
Alkuun

Kylmän kelin ajovaatteet

Monikerrospukeutuminen on edelleen yksinkertaisin tapa pitää yllä kehon sopivaa lämpötilaa. Useiden vaatekerrosten väliin jäävä ilma vähentää lämmön johtumista tuulta pitävän ajopuvun ulkopuolelle.

Esimerkki: alusvaatteiden päälle puetaan kosteutta iholta ulospäin siirtävä Craft, Helly Hansen tai vastaava kerrasto, sen päälle pitkähihaiset aluspaita ja -housut, yläpäähän sopiva paita (joka näkyy kun ajopuvun takki on pois päältä) ja sisävuorilla varustettu ajopuku. Jaloissa on puettuna kahdet sukat (alla joku ohut ja päällä esimerkiksi Craft), käsissä aluskäsine ja ajohansikas (esimerkiksi alimmaksi puuvillasekotteinen ja ulommaksi nahkainen tai kankainen Thinsulate-eristetty, vähintään tuulta kestävä päällyshanska). Kaulan seudulle puetaan tuulta pitävä kaulasuoja normaalia paksumman kypärämyssyn lisäksi..

Ajopuvun taskut suljetaan, vetoketjut vedetään kiinni, 
takin kaulus sekä mahdolliset vyöt ja muut puvun kokoon vaikuttavat hihnat kiristetään siten, että tuuli ei pääse tunkeutumaan puvun sisäpuolelle.

Liikaa ei kannata pakata päälleen jotta veri pääsee kiertämään kunnolla muun muassa nivelten taitekohdissa. Ellei yllämainitun tyylinen vaatetus riitä, niin monia pyörän kuljettajan kehoon osuvia osia voidaan lämmittää sähköllä. Pyörän katteetkin voivat vaikuttaa huomattavasti lopputulokseen.


Metsäolosuhteissa tehokkaaksi lämmityskohteeksi on testattu muun muassa niska, jonne kauluksen alle pujotettu kädenlämmitin pitää
pitkään yllä lämmöntunnetta. 

Sähköisen ajopuvun sisäisen lämmitysjärjestelmän malli kevyt ja halpa saa tehdyksi helposti itse vaikkapa yhdestä tai kahdesta pienestä pwm-säädinmodulista, niille sopivasta muovilaatikosta, liittimistä, pyörän sähköjärjestelmän ja muovilaatikon sekä tankkilaukun ja ajopuvun välisistä kierrejohdoista + sopivankokoisiin kangaspusseihin sijoitetuista kahvalämmittimen kalvomaisista lämmityselementeistä. Pari samanlaista lämmityselementtiä (joko kuskin ajopuvun alle molempiin olkapäihin tai esimerkiksi yksi sydämen kohdalle ja toinen navan tienoille), säädinten säädöt sopiville tasoille ja pahin kylmäntunne häviää nopeasti, kuten vuoden 2007 reissulla pariin otteeseen sain todeta. Ja kahdestaan ajaessa molemmille riittää oma lämmittimensä, joita voidaan säätää yksilöllisesti tarpeen mukaan.

http://www.enduro-stammtisch.de/module/ghz-suomi.htm.


Sähköisiä ajovarusteita on nykyään hankittavina valmiina ja puettavissa vähän joka puolelle kehoa, mutta niitä emme ole kokeilleet.

Kypärämyssy

Myssyjä kannattaa varata yhdestä kahteen henkilöä kohden. Silkkiset, silkkiä muistuttavat sekä uudet hikeä ulospäin siirtävät ja muotonsa erinomaisesti pitävät myssyt ovat olleet hyviä, sen sijaan halvat ohuet puuvillaiset menettävät nopeasti muotonsa ja ryhtinsä.

Välitön huuhtelu (tippa tai pari pesuainetta pesuveden mukaan) perille päästyään ja aamulla on taas käyttökelpoista päälle puettavaa, eikä kypärä ala tuoksumaan tunkkaiselle kovin nopeasti.

Kypärän sisäpinnalle takiaistarralla kiinnitettävien sisäsuojien toimivuudesta ei ole kunnollista kokemusta, vaikka niitä pari on ollutkin käytettävissämme. Lähinnä mietityttää niiden saumojen hankaaminen päälakea vasten pidemmässä ajossa.

Alkuun

Kypärä

Muutama sana itse kypärästä:

Kypärän valintaan ainakin meillä vaikuttavia asioita ovat olleet muun muassa:

- kypärän istuvuus omaan päähän huomioiden että uusi kypärä on aluksi hieman tiukka, ennen kuin sen sisustus on muotoutunut oman pään mukaiseksi
- leukahihnan DD-lukitus on paras vaihtoehto
- avokypärä vai integraali ajomatkojen mukaan
- kiinteä vai edestä kokonaan avautuva
- visiirin vaihdettavuus ilman työkaluja ja käytettävyys ajohankojen kanssa
- visiirin huurtumisherkkyys kostealla ja viileällä kelillä
- visiirin pinnan kovuus ja naarmuuntumisherkkyys
- erilaiset visiirin värivaihtoehdot kohdealueen olosuhteiden mukaan
- kypärän sisäinen tuuletus ja ilmankierto
- äänekkyys, "eläminen" ajon aikana eri nopeuksilla (vatkaus, pään heiluminen ilmapyörteissä, painuminen kasvoja vasten, jne)
- poski- ja muiden toppausten irroitettavuus sekä pestävyys
- ulkonäkö, paino, tarvikkeet ja materiaalit
- kypärän valmistajan ja mallin yleinen laatu ja maine
- varaosien saanti
- kokonaishinta


Hyvä kypärä voi maksaa reilusti yli 500 € mutta se on vielä pieni kustannus oman pään hyvinvoinnista ja käyttömukavuudesta pidemmänkin siirtymisen aikana. Kallein ei ole sama asia kuin paras, ellei kypärä istu hyvin päähän ja sen muille ominaisuuksille ole todellista käyttöä.

Päät ja käyttöympäristöt eroavat niin paljon toisistaan, ettei kaikille hyvin sopivaa kypärämallia ole olemassakaan, niinpä itselleen sopivan hyvän kypärän hankinta vie hieman aikaa ja vaatii viitseliäisyyttä, mielellään myös koeajon omalla pyörällä mm. tuulisissa olosuhteissa sisämelun tason ja visiirin huurustumisherkkyyden tarkastamiseksi.

Kypärien omat suojapussit kannattaa ottaa mukaan jos kypäröitä säilytetään pyörään kiinnitettynä autokannella tai teltassa. Kypärät kolhiutuvat ja toivottavasti myös kiinnostavat ulkopuolisia vähemmän pussitettuina.

Tarvittaessa otetaan muutama muovinen visiirin kiinnitysruuvi (Arai Omni ja vastaavat) ja muutaman gramman silikonituubi mukaan visiirin saranoiden sekä liukupintojen voiteluun.

Visiirin kirkkaus kannattaa huomioida kohdealueen olosuhteiden mukaan, esimerkiksi hyvin tumma visiiri ei ole paras mahdollinen paljon pimeissä tunneleissa tai yöllä ajettaessa.

Mikäli käytettävissä ei ole DD-lukoilla varustettuja kypäröitä niin voi olla paikallaan harsia niiden leukahihnojen pikalukot oikeille tiukkuuksille, leukahihnan löystymisen estämiseksi.

Kypäräkameraa käytettäessä ylimääräinen pala kaksipuolista tarraa saattaisi olla paikallaan, ellei sen kiinnitys ole helposti irroitettavissa (takiaistarra, tms)

Puuvikkasormikkaat

Ajohanskojen alle. Mallina se apteekin vahvempi versio tai joku muu vastaava, mahdollisesti muillakin kuiduilla toteutettu malli.

Ne voivat auttaa sateella ja viileällä pitämään käsiä ainakin vähän lämpimämpinä mikäli päällimmäisten ajohanskojen läpi ei pääse tuulemaan, tosin pelkän puuvillan lämmityskyky märkänä on heikko. Niistä voi olla myös apua mikäli ajohanskojen irtovuoret tarttuvat kiinni sormiin eikä märkää hanskaa saa kunnolla irti kädestä tai kättä työnnettyä takaisin hansikkaaseen.

Hätätilassa niitä voi käyttää myös suojavälineinä erilaisissa likaisissa pikakorjauksissa matkan varrella..

Saappaat

Riittävän suuret ajosaappaat näyttävät kestävän pidempään vedenpitävinä kuin kovin tiukasti jalkaan sopivat mallit(?).

Aiemmat MP-Asun nahkasaappaat kastuivat parin ajokauden kuluessa muutaman kerran kunnolla läpimäriksi ja niiden kuivuttua saappaiden pintanahkakin tietysti hieman kutistui - kolmantena vuonna molempien saappaiden alaosat vuotivat pienemmänkin sateen aikana, liekö joku "tixtex"-kalvon saumateippi revennyt irti kutistuneitä saappaita jalkaansa revittäessä. Nykyiset, pari numeroa edellisiä suuremmat Oxtarin saappaat ovat olleet jalassa useita ajokausia eikä niiden vedenpitävyydessä ole vieläkään mitään ongelmia viiden ajovuodenkaan jälkeen (2011).

Sadepuvut, -hanskat ja saapassuojat

Saumojen ja muiden osien tiiviys on tarkastettava etukäteen.

Kehitys on kehittynyt näköjään entistä mukavampaan suuntaan, eikä sadeasu näytä enää olevan mikään sukelluspuvun korvike (toivottavasti pitävät vettä yhtä hyvin kuin "legendaarinen" Rukan asu).

Ainakin irrallisten saapassuojien alapinnan kulutus voi olla nopeata niiden hipoessa tien pintaa esimerkiksi jalkojen lepuutuksen yhteydessä, sopivalla korkeudella olevista kuumista äänenvaimentajista puhumattakaan. Hätätilassa kaupan muovipussikin käy vaikkapa kangasteipillä teipattuna väliaikaisesta saapassuojasta, jos ulkonäköseikoista ei ole suurta väliä. Saappaan sisällekin sellaisen voi laittaa ikään kuin sukaksi, mikäli saappaat ovat riittävän suuret.

Alkuun

Visiirin huurteenesto

Fairy kelpaa visiirien sisäpuoliseen huurteenestoon mutta häipyy aika nopeasti sateella. Fairy-vesiliuoksen sumutukseen soveltuu hyvin puhdistettu Punkki-OFF -suihkupullo.

Monet vahvemmat huurtumisenestoaineet voivat heikentää visiiriä, joten niiden käyttöä kannattaa harkita tarkkaan ("täydessä vauhdissa" visiirin läpäisevä pikkulintu, kivi tai muu vastaava esine ei pitkään naurata). Vaara ei liene kovin suuri mutta paha niiden käyttöä on suoraan muille suositellakaan niin kauan kun valmistajat eivät niitä kelpuuta.

RainX
, 5-sateesta, Pled ja muita vastaavia aineita olemme visiireidemme pinnoissa käyttäneet vuosien ajan, ilman mitään ongelmia.

Fog-City:n kelmu on optisesti aika hyvän tuntuinen, mutta naarmuuntuu erittäin helposti eikä kestä joitain puhdistus- ja desinfiointiaineita visiirin pesun yhteydessä (huurtumisenestokyky voi lakata kertapesulla). Sitä ei kannata asentaa kuin virheettömään, puhtaaseen ja upouuteen visiiriin. Kalvon pintojen aiheuttama "lisätaitto" näkyy sopivissa valaistusolosuhteissa (matalalta paistavan auringon vasta- tai sivuvalo, sateisella kelillä edellä ajavan takasumu- tai jarruvalo).

Pinlock:sta tai muista vastaavista ei ole omakohtaista kokemusta. Lauralla sellainen on ollut kevään 2008 alusta uudessa Shoeissaan ja se kuulema toimii oikein hyvin myös skootteriajossa, pienine lisäheijastuksineenkin.

Visiirin varjostinteippaus

Parin - kolmen sentin levyinen tumma teippaus visiirin yläreunasta alaspäin auttaa vähentämään suoraan silmiin paistavan auringon, aurinkolasien sekä visiirin eri kerrosten ja pintojen yhteistä häikäisyä.

Mustana teippinä on kokeiltu muun muassa Nitto 228 -teippiä (hyväliimainen sähköteippi, joka ei ala kovin nopeasti liputtamaan eli teipin päät irtoile lepattamaan tuulessa) sekä mustaa kontaktimuovia (vähän paksumpi, hienoisesti kuvioitu muovikalvo kestää paremmin auringon vaikutusta eikä ala kuplimaan kovinkaan nopeasti).

Alkuun

Asiapaperit

Ajo-ohjeet ja yhteystiedot

Monille tieosuuksille kannattaa muistin tueksi tehdä lyhyt, selvälukuinen tienumeroluettelo tärkeimpine käännöksineen jolloin karttaa ei tarvitse tutkia jatkuvasti. Nykyiset reitittävät gps:t vähentävät luettelon tarvetta ainakin laiterikkoa tai katoamista seuraavaan "suureen eksymiseen" saakka..

Rautatieasemien, autolauttojen, majoitusten kuten Interhome-tyyppisten palvelujen tarkemmat lähestymisohjeet, yhteystiedot (avaimenhaltijat) ja muut ohjeet helpottavat sitä viimeisen kilometrin tuskaa, Varsinkin silloin kun takana on pitkä ajopäivä, ympärillä joku tulikuuma tai litimärkä suurkaupunki eikä gps ohjaa perille.

Hostellikortit

Hostelling International- tai muut (henkilökohtaiset, esimerkiksi vuoden verran voimassa olevat) hostelliketjun kortit. Niitä on vaadittu nähtäville tähän mennessä lähes jokaisessa hostellissa (eikä passia ole tarvinnut jättää pantiksi vastaanottoon).

Skotlannissa hostellista sai myös pahvisia kortteja, joihon kerätyillä yöpymisleimoilla ansaitsi ilmaisia majoitusöitä (joka seitsemäs tai kahdeksas yöpyminen taisi olla ilmainen).

Hotelliketjujen etukortit

Suomalaiset asiakasetukortit, jotka kelpaavat esimerkiksi joissain täkäläisissä Cumulus-hotelleissa eivät välttämättä kelpaa saman ketjun hotelleissa vaikkapa Ruotsin puolella.

Best Western-, Hilton tai vastaavien korttien kelpoisuudesta esimerkiksi keskieuroopassa ei ole omaa kokemusta, mutta ne ovat epäilemättä huomattavasti laajempikäyttöisiä. Ensiksimainittu tarjoaa nykyään ainakin Suomessa erityisiä motoristipaketteja halvempien viikonloppuyöpymisten muodossa.

Kaulapussi, rahavyö ja  asiapaperikätköt

Mieluiten pitäisi löytyä enemmän kuin yksi ilmiselvä säilytyspaikka. Kaulapussi, vyökaulaukku ja/tai rahavyö jossain muodossa löytyvät varmaan aika monelta kulkijalta oletusarvoisilta paikoiltaan, enemmän tai vähemmän näkyvissä koko ajan.

Lompakko voi lähteä helposti farkkujen etutaskustakin, ellei oma käsi ole taskussa päällimmäisenä. Kaulapussin suhteen tilanne lienee vähän parempi mutta vaikkei se paidan etuosan läpi näkyisikään, niin kannatusnaru näkyy kaulalla.

Alan ammattilainen vie huomaamatta mitä haluaa ja joku toinen puhtaalla voimalla tai sopivilla apuvälineillä. Eli aivan kaikkeen ei voine valmistautua muuten kuin miettimällä etukäteen mitä pitäisi tehdä, jos kaikki käteinen, kortit ja ehkä matkustusasiakirjatkin ovat kadonneet, mutta henki vielä pihisee..

- Lompakon kadotessa kaikki pankki- ja luottokortit kuoletetaan pikimmiten.
- Käteistä rahaa voi siirtää maasta toiseen esimerkiksi rahanvälitysfirmojen kautta.
- Passin kadotessa otetaan yhteys paikallisen maan Suomen suurlähetystöön tai sellaisen puuttuessa toisen pohjois- tai eu-maan suurlähetystön puoleen. Suomen suurlähetystön kautta anotaan uusi tai väliaikainen passi ja häviämisestä tehdään katoamis- tai rikosilmoitus poliisille.
- Tarkempia ohjeita erilaisissa hätätilanteissa löytyy ulkoministeriön sivuilta http://formin.finland.fi.

Jossain eksoottisemmissa paikoissa liikuttaessa saattaa kannattaa pitää mukanaan ylimääräistä kukkaroa, joka sisältää hieman käteistä ja jotain vanhentuneita kortteja - onpahan ryöstäjälle jotain annettavaa jos tilanne alkaa mennä tavallisen taskuvarkauden sijaan niin sanotusti "uhkatäpärälle". Halpa lompakko voi auttaa sen verran että säästyy itse fyysiseltä vahingolta, tosin oma sijaintipaikan- ja ajanvalinta taitavat silloin olla jo melkoisen paljon pielessä.
Alkuun

Leirintäaluekortti, kansainvälinen

Pakollinen jossain paikoissa.

http://www.karavaanarit.fi/karavaanimatkailu/matkalla_ulkomaille/leirintakortit_ja-shekit/

Leirintäaluekortti, pohjoismainen

Ainakin Ruotsissa ja Tanskassa sellaista on kysytty useissa paikoissa, kortin oltua mukana ei passia ole tarvinnut jättää portille pantiksi.

http://www.karavaanarit.fi/karavaanimatkailu/matkalla_ulkomaille/leirintakortit_ja-shekit/

Matkaliput

Nykyään osan matkalipuista joutuu (pääsee) itse tulostamaan kotonaan.

Passi

Biometristen passien käyttöönotto vuoden 2006 lopulla teki uusista passeista henkilökohtaisia.

Viisumi

Lisää tietoa löytyy muun muassa ulkoministeriön sivuilta.

http://213.214.146.178/public/default.aspx?nodeid=15711&contentlan=1&culture=fi-FI

Alkuun

Maksukortit

Korttien sulkupuhelinnumero

+358 20333 kelpaa sulkumielessä monelle kortille.

Kännykän sulkunumero kannattaa myös pitää mukanaan, esimerkiksi Tele Finlandilla se on sama kuin asiakaspalvelu (+358 404 123 123)

Luottokortti

Hankittaessa oma luottokorttinsa (esimerkiksi Visa ja Mastercard) molemmille kuskeille, paranee todennäköisyys että kortilla maksaminen onnistuu (joissain paikoissa manner-euroopassa on kelvannut vain toinen, mutta vain poikkeuksellisesti ei kumpikaan edellä mainituista korteista). Samalla vähennetään yhden kortin magneettinauhan tai sirun hajoamisesta johtuvaa harmia loppureissun ajalle.

Diners-, American Express tai vastaavien korttien käyttökelpoisuudesta pienemmissä tai syrjäisemmissä paikoissa ei ole omaa kokemusta.

Pankkikortti

Kotimainen pankkikortti ja myöhemmin sen korvannut Debit-kortti on kelvannut useilla Suomesta liikennöivillä laivoilla.

Alkuun

Moottoripyörä lisävarusteineen

Ajovalot

Valot on pyritty säätämään täyden kuorman kanssa siten, että ne näkyvät päivälläkin hyvin mutta eivät häikäise vastaantulijaa. Juuri vastaantulijoiden häikäisysyistä emme aja päivällä pitkät ajovalot päällä kuin poikkeustapauksissa, jääpähän siten hieman reserviä käyttöön jos pitää saada itsensä paremmin havaituksi.

Polttimoiksi valitsemme mielellään sellaiset, joiden sävy on aavistuksen sinertävään päin. Ajovalo erottuu silloin paremmin eikä pyörä ehkä huku niin helposti muun ajovalomeren sekaan.

- Irman Diversioniin asennettu Philips GT150-poltin (H4, 60/55W) on hyvä ainakin edellä ajavan peileistä katsottuna.

- Bandiitissa on 9005/HB3 (12 V 65 W P20d) ja 9006/HB4 (12V 55W P22d) -polttimina malli Philips Premium 30%, kun noita sävyltään parempia GT150:a ei ole ollut siihen helposti saatavina ainakaan jokunen vuosi sitten (Englannista niitä olisi kyllä saanut tilattua noin parinkymmenen punnan parihintaan).  

GSX-1250 FA:ssa on vielä alkuperäiset polttimot, silti valojen valoteho tuntuu ainakin Bandiittiin verrattuna moninkertaisilta.

Riittävän tiheä polttimonvaihtoväli pitää valotehonkin korkealla.

Akkulaturi (lisälaitteet)

GP Smart PowerBank-laturia tai vastaavaa voi käyttää ajon aikana tankkilaukussa sopivanmittaisen kierrejohdon avulla. Laturin sijoituspaikka ei saa olla liian tiivis jotta muodostuva lämpö pääsee poistumaan, eivätkä akkukennot tai laturi pääse kuumenemaan liikaa. Ja tankkilaukun sadesuojan alla sen tulisi pysyä kuivana koko ajan.

Kierrejohto antaa tarvittaessa hieman periksi eikä johto pahemmin värise tuulessa ajon aikana. Katteen runkoliittimestä mahdollisesti irti päässyt kierrejohdon pää liittimineen ei pääse putoamaan liian alas (pakokäyrät, eturengas, alakolmion ja rungon väli, jne).

Ainakin edellä mainittuun laturiin kannattaa liimata kapeista takiaistarranauhoista leikattu lukitusnauha ladattavien akkukennojen paikoillaan pitämiksi, sekä teipinpala estämään alareunan liukukytkimen siirtyminen väärän lataustavan puolelle (lataus NiCd-asennossa näyttää olevan erityisen haitallista AAA-kokoisten NiMH-kennojen elinkaarelle, kennon sisuksen pyrkiessä höyryämään ulos).

Laturin kosteudensietoisuutta on parannettu PRF:n muovispraylakalla, mutta laturin korjattavuus voi kärsiä lakkauksesta esimerkiksi piirilevyjä toisiinsa yhdistävien liitinrimojen yhteenliimautumisen vuoksi. Mahdollinen voimassa oleva takuu umpeutuu varmasti eli suoja-aineita lisätään oman harkinnan mukaan.

Avaimet

Eri lukkojen avaimet jaetaan ristiin kuskien (ehkä vara-avainten osalta kyytiläistenkin) kanssa. Silloin kenenkään ei tarvitse etsiä minkään sivulaukun lukon avainta joutuessaan eri puolille laivan ruumassa, leirintäalueen parkkipaikalla, kauppakäynnillä tai muualla. Laajempi avainten jako vaatii tietysti enemmän keskinäistä sopimista ja tarkkaavaisuutta jokaiselta avainten haltijalta.

Jos avaimille ei ole tiettyä vakituista tallennuspaikkaansa niin etenkin leiriolosuhteissa ainakin yksi avainnippu on jatkuvasti kateissa, löytyäkseen myöhemmin esimerkiksi jonkun sivulaukkuun lukitun vaatteen taskusta.

Onneksemme emme ole törmänneet (vielä) kertaakaan tilanteeseen jossa ainoa laukun ulkopuolella ollut avainnippu olisi kadonnut ja vara-avaimet olisivat jossain kolmen lukossa olevan sivulaukun sisällä. Murphyn lain mukaisesti avaimet kuitenkin löytyvät viimeiseksi murretun laukun sisältä..
Alkuun

GPS:n teline

GPS:n teline tulisi saada tukevasti kiinni esimerkiksi ohjaustankoon niin, että se mahdollistaa gps:n liikenneturvallisen käytön, sujuvan irroituksen, kiinnityksen ja lukituksen. Monen telinemallin heikkoutena on niiden rajoittuneet kiinnitys- tai säätömahdollisuudet, joidenkin toisten rakenne tai lukitus on niin heikko että gps pääsee värisemään telineessä ja hankaamaan rikki esimerkiksi käyttösähköä välittävät liitinpinnat ja -nastat.

Jos käytössä on puheäänellä opastava malli (ilman bluetooth-yhteyttä ja kypärässä olevaa vastaanotinta) niin sen toiminnan laajentamista molempien kuskien kuultavaksi voisi kokeilla erillisen PMR-radion ja sen puhekäynnistimen (vox) sekä mikrofonisovituskaapelin kanssa. Zumo 660:ssa on BT:lla ja langallisesti toteutettu opastusmahdollisuus.


Gps:n ja gsm:n datakaapelille löytyisi hyötykäyttöä esimerkiksi etäpaikanmäärityksessä, gps:ään ja eräisiin gsm-puhelimiin kytkettävän sovittimen sekä tekstiviestipalvelun avulla. Soittamalla puhelimeen yhden soiton verran vastaa se hetken päästä tekstiviestillä senhetkisen sijaintipaikkansa esivalittuun numeroon; Klaus H. Hirschelmann, DJ7OO.

http://www.kh-gps.de/tb2.htm

Heijastinteippi

Tarakan sekä perä- ja sivulaukkujen taaksepäin näkyviin osiin on havaittavuutemme parantamiseksi lisätty punaista heijastintarranauhaa nopeiden moottoritieosuuksien, pimeyden ja mahdollisten huonojen keliolosuhteiden varalle. Samalla tarralla on korvattu sivulaukuista käytön yhteydessä irronneet heijastimet, tosin sivulaukun pinnasta ainakin testaamamme tarramateriaali irtoaa varsin nopeasti.

Erään aivan vuoden 2006 lopussa ilmestyneen tunnetun suomalaisen mp-lehden tekemien viranomaiskyselyjen perusteella tarrat voivat olla enemmän tai vähemmän luvattomia lisäyksiä. Mutta ainakaan meidän pyörissämme jonkun tietyn E_-leiman puuttumisella ei ole vähääkään merkitystä, mikäli siistillä ja näkyvällä heijastintarralla parannetaan omaa tai lastemme hengissäpysymistä liikkuessamme pahimmillaan vesisateessa tai sumussa venäläisten auto- ja muiden rekkojen seassa valtatiellä (VT6).

Vuodesta toiseen ajetut työajokilometrit (> 100 kpl arkipäivisin, erityisesti Irmalla) ovat opettaneet varovaiseksi, semminkin kun kesäkuun 2008 jälkeen Vaalimaan autorekkaliikenne ohjattiin Nuijamaan ja Imatran rajanylityspaikoille, mikä näkyy rajalle pyrkivien rekkojen muodostamien jonojen huomattavana kasvuna.

Jos siitä paremmasta havaittavuudestaan pitää joskus jotain ekstraa maksaa niin mikäs siinä, tosin sellaista maksulappua täkäläisiltä, alueella jatkuvasti itsekin liikkuvilta valvontaviranomaisilta tuskin kovin herkästi saa.

Hälytin

Ohjekirjan mukaiset huoltotoimenpiteet on syytä tehdä ennen matkaan lähtöä erilaisille asento-, runkoääni- tai muille antureille. Samoin sireenin ja keskusyksikön sisäisen akun sekä kauko-ohjainten paristojen vaihto tarvittaessa. Mahdollisen gsm-, AutoPage- tai muun hälytyksensiirtolaitteen soittonumeroasetusten tarkastus ja toiminnan testaus kuuluvat osana mp-hälyttimen perusteellista koekäyttöä. Valitettavasti vuonna 2011 vakuutusyhtiö IF ilmoitti ettei hälyttimestä enää ole niin paljoa apua, että vakuutusyhtiö sitä huomioisi vakuutusmaksuissa tai omavastuuosuudessa.

Hätä- eli nelivilkut

Kannattaa varmuuden vuoksi opetella missä ne ovat ja miten ne toimivat jotta ei tulisi kiire, kun esimerkiksi Saksan moottoritiellä ruuhkassa seisovan jonon pää tulee puoliyllättäen vastaan ja takana on tien täydeltä perässätulijoita tai ohi pyrkiviä kanssaliikkujia. 
Alkuun

Iskunvaimentimet

Mikäli pyörässä on asennettuna tai vaihdettuna jonkun alkuperäisosia parempien tekijöiden tuotteita, niin niiden kunnollinen viritys ja säätö kannattaa tehdä sekä talvella (jousien vaihto, iskarin perushuolto, liukupintojen voitelu,..) että riittävästi ennen reissuun lähtöä (lisäkuorman kanssa tarvittavat uudet jousitussäädöt).

Esimerkiksi Bandiitin Öhlinsit (edessä pn 08674-90 type Fork SP ja takana pn SU 049 type 46PRCLS), joiden säätämisessä oli hetkeksi tekemistä niin yhden hengen, kuin täyden kuorman säätömielessä - muiden pyörien mahdollisesti huomattavasti monipuolisempien mallien säätöajoista puhumattakaan.

http://www.ohlins.com/default.aspx
http://www.ohlins.com/Motorcycle/tabid/53/Default.aspx

GSX-1250 FA:n takaiskari on onneton esijännityksen säädön osalta (ei onnistu millään irrottamatta koko iskaria) ja pitää korvata jollain Öhlinsin mallilla kesään 2012 mennessä.

Jousituksen perussäätöihin löytyy asiallinen apuväline Excel-tiedostona, tekijä Janne Tervola. Se löytyy ainakin Bajahillin sivuilta. 

http://www.bajahill.net/documents/jousituksen_mittaus.xls

Muita hyviä ohjeita löytyy esimerkiksi Googlesta hakusanoilla alustan säätö.

http://www.janipartanen.com/Vanhat/alusta_lei.htm

Jännitteen  ulosotot  katteissa

Kameran ja kännykän tai muiden pikkuakkujen akkujen lataus ajon aikana tankkilaukussa sekä illalla satulan alla leirissä, gps:n ja muiden laitteiden käyttö ajon aikana. Pyörän akusta sähkönsa saava, vähän energiaa kuluttava led-yleisvalo teltan edustalle, yms. Takalaukussa oleva ulosotto ruokkii takalaukun aprs-trackeria ja vieressä oleva toinen vaikka Countourin kypäräkameran laturia tai läppärin step-up -hakkuria.

Ulosotoissa käytettyjen tarvikkeiden (johdot, liittimet,  sulakepesät, kiinnikkeet, tiivisteet, välikaapelit ja vastaavat) on pidemmän käyttöiän takaamiseksi oltava materiaaleiltaan ulkokäyttöön tarkoitettuja. Venekäyttöön tehdyistä malleista löytyy erittäin hyviä, kosteita olosuhteita kestäviä vaihtoehtoja.

Pyörän akku ei ole kapasiteetiltaan kovin kummoinen joten osan ulostuloista voisi laittaa välireleen kärkien taakse akun syväpurkauksen estämiseksi (rele vetää kun virta-avain on sopivassa asennossa).

Ketjunvoitelulaite

Bandiitin CLS 200u ja Diversionin Scottoiler Mk7 toimivat parhaiten valmistajien omilla tai muuten toimiviksi testatuilla öljyillä. CLS: öljy on Stihl SynthPlus, teräketjun kiinnitysöljy osasynteettinen, 0781 516 2002.

http://www.cls200.de/front_content.php ja http://www.scottoiler.com/

Scottoilerin perusmalli vaatii öljysäiliönsä pienen täyttöaukon vuoksi täyttöletkuun riittävän ohuen suuttimen, ilman sitä säiliön täyttäminen menee helposti tuhraamiseksi.

Öljyn menekki kuivilla teillä liikuttaessa on ollut luokkaa 1 500 - 2 000 km/täyttö Scottoilerilla ja ainakin tuplaten CLS:lla kilpailijaansa suuremman säiliön ja paremman ajonaikaisen säädettävyytensä vuoksi.

CLS:n tiputuksen määrää hallitaan katteessa olevasta kiertokytkimestä tai 2011 stongaan hankitusta CLS Control-boksista, eikä esimerkiksi satulaa tarvitse irroittaa paikoiltaan tiputussäädön vuoksi kuten sen alle asennettu Scottoiler vaatii.

Bandiittiin asennettu Scottoilerin kaksipäinen öljynlevityslaite (Dual Injector) ei tahdo kestää paikoillaan yhtä ajokautta pidempään, huolimatta kokeillusta parista erilaisesta superliimasta ja kaksipuolisesta tarrasta (terästettyinä nylon-pohjaisilla, erivärisillä nippusiteillä). Vuoden 2007 alussa kyseinen jakopalikka piti ruuvata takahaarukan ketjunpuoleisen varren alapinnalle kahdella ohuella ruuvilla, jonka jälkeen kiinnipysymisongelmista päästiin kokonaan eroon (kommentti 29.10.07: ei kiinnipysymisongelmia tähän mennessä). Kahdella kierteistetyllä kolmen millimetrin reiällä ei ole oleellista vaikutusta takahaarukan kuormituskestävyyteen reikien ollessa haarukan alapinnalla.

GSX-1250 FA:ssa Dual Injectoria ei asennettu vaan alkuperäinen yksipuolinen ratkaisu jäi paikoilleen sen luotettavamman toiminnan vuoksi. Normaalia hieman korkeammalle säädetty tiputuksen perussäätö kompensoi kaksipuolisuuden lisäedut varsin nopeasti.
Alkuun

Ketjunvoitelulaite, varaosat

Scottoilerin suuttimet löytyvät valmistajan hinnastosta nimellä SA-0170, Dual Injector Injector Assembly. Valmistajan nettisivuilta tilattuna toimitus kotiin saakka vei kesällä 2006 aikaa noin kymmen päivää.

http://www.scottoiler.com/pc/Category_Motorcycle_Spares_;am;amp;_Accessories.html?ProdSort=19&page=2

Suuttimet pysyvät paikoillaan mikäli ne on asennettu ohjeiden mukaisesti siten, että ne korkeintaan hieman hipovat, mutta eivät kunnolla hankaa takarattaan pintaan. Likaantuminen ja samanaikainen laahaaminen irrottaa ne helposti jolloin öljy lentää mihin sattuu.

Niitä kannattaa tilata muutamia varastoon ja ottaa vähintään yksi pari mukaan reissuun mahdollisen putoamisen tai liiallisen kulumisen varalta.

Kosteudenpoisto ja voitelu

CRC 5-56, WD-40, LPS tai vastaava.

Pikkupurkin voi teipata laukkutelineeseen jolloin se pysyy aina mukana. Teipinpala korkin yli pitää suuttimenkin puhtaana. Mahdollinen muovipilli kestää purkin kyljessä kiinnitysteippien alla.

Käsineet, suoja

Kumipintaiset, kankaiset tai nahkaiset ketjujen rasvauksen tai edellä mainittujen tiputussuuttimien puhdistusten sekä muiden likaisempien huoltohommien varalle. Ne on sijoitettu satulan alle sivukatteen puolelle Minigrip-pusseihin yhtäältä lian leviämisen ja toisaalta hanskojen kastumisen sekä sitä seuraavan homehtumisen estämiseksi.

Käsienpuhdistusaine

Swarfega, Loctite 7850 tai joku vastaava aine kulkee mukana pienessä muovipullossa tai -tuubissa ollen suureksi avuksi, mikäli kädet joutuu likaamaan erityisen huolellisesti kaukana käsienpesuvedestä. Sellaisen saa helposti sullottua monen satulan alle tai sivukatteen väliin.

Muun muassa likainen ketjuvaha ja -rasva tarttuvat turhankin hyvin ihoon kiinni (ja ajahanskojen sisäpinnalle).

Lamput (varalle)

Ainakin yksi jarru + parkki sekä vilkkulamppu. Ajovalolamppukin (erillisistä vähintään lyhyt), jos se on hankalammin löydettävä malli kuin tavallinen H4.

Sanotaan että joissain maissa voisi huonossa olosuhteissa ajettaessa saada sakot ajovalolampun palamisen jälkeen ellei mukana ole vaihtolamppuja. En ole itse koskaan joutunut tilanteeseen jossa se olisi tarkastettu (parkkilamppuhan palaa samaan aikaan ajovalojen kanssa eli täysin pimeäksi esimerkiksi etupää ei mene yhden polttimon langan poikkipalamisen jälkeen), mutta oman turvallisuuden vuoksi nuo eivät ole liian kalliita tai suurikokoisia mukana pidettäviksi.
Alkuun

Liittimet

Johtosarjoissa kannattaa käyttää hyvälaatuisilla Abiko-liittimillä ja vulkanoituvilla/liimautuvilla kutistesuojaputkilla kasattuja, lukitusnastoilla sekä erilaisilla liittimen kuoreen tehdyillä ohjaimilla varustettuja moninapaliittimiä silloin, kun kyseessä on useiden irrallisten johtojen liittäminen toisiinsa. Silloin liittimet pysyvät hyvin kiinni toisissaan eikä kytkentäjärjestys pääse vaihtumaan missään vaiheessa. Liitinpareja löytyy yhden tai hyvinkin monen johdon samanaikaiseen liittämiseen.

Pyöreitä kuorellisia johtoja vedenpitävästi toisiinsa liitettäessä esimerkiksi eräät mil-standardin täyttävät, lukituksella ja tiivisterenkailla varustetut liittimet ovat erittäin kestäviä; moni niistä ei ole edes pahan hintainen. Mikäli tekisin esimerkiksi perälaukkuun jotain videokameran tai erilaisten radiolaitteiden tarvitsemaa, kuoren läpi menevää kaapelointia, niin sellaiseen tarkoitukseen kyseiset liittimet olisivat erinomainen vaihtoehto.

Lisäliitäntäpisteet akussa

Kannattaa kysyä suosiolla viisaammilta neuvoa jos tehdään muutoksia tai lisäyksiä pyörän sähköjärjestelmään eikä esimerkiksi alla mainittu toimenpide onnistu kerralla oikein omin tiedoin ja taidoin. Pyörän johtosarja on liian kallis poltettavaksi siihen kytketyistä laitteista puhumattakaan, oikosulun vuoksi räjähtäneen akun jälkien siivoaminenkin on ikävän likaista touhua.

Koska akun napojen alkuperäisten kiinnitysruuvien alle ei kovin montaa lisäpiuhaa kiinni saa, niin kannattanee tutkia vaihtoehtoa jossa navoista vähän sivummalle vedetään joko:

- Kaksi hyvin mekaaniselta kulumiselta ja sähköisesti erillisillä sulakkeilla suojattua johtoa kiinnitettyinä suoraan akun plussaan ja miinukseen. Molempien johtojen toiseen päähän kytketään laitekohtaiset sulakkeet pesineen ja niistä lähtevine laitekohtaisine johtoineen

tai

- Vain akun plussalle vedetään hyvin mekaanisesti ja sähköisesti sulakkeella suojattu johto (kytkentä kuten yllä) tai käytetään akun lähellä olevan starttireleen akunpuoleista napaa liityntäpisteenä, miinuspiste haetaan jonkun sopivan ruuvin kannan alta pyörän rungosta (en lähtisi poraamaan mitään uusia kiinnitysreikiä rungon kantaviin tai muihin osiin).

Estetään liitoksen hapettuminen ja etenkin rungon puolella pidetään huolta hyvästä sähkönjohtokyvystä sekä puhdistettujen metallipintojen ruostesuojauksesta).

Jos kytkentä tehdään kahdella johdolla, niin ON MUISTETTAVA laittaa MOLEMPIIN johtoihin sulakkeet aivan akun napojen viereen, jotta mahdollinen suora virtapiiri akun plussan ja miinuksen välille jää kaikissa olosuhteissa syntymättä! Jälki ei ole kovinkaan siistiä esimerkiksi tilanteessa, jossa startin työvirta pääsee kiertämään "rajoituksetta" väärää reittiä moottorin rungossa olevan akun miinusnavan liittimen irrotessa tai hapettuessa ja korvaavan virrankiertoreitin löytyessä vaikka puhelimen autosarjan ohuiden johtimien kautta. Savun hälvettyä..

Sähköä kuljettavan kaapelin liitin kannattaa ensin puristaa kiinni johtoon kunnollisella työkalulla, tinata puristusliitos (vaikka tina pyrkii ajastaan liitoksesta häipymäänkin) ja suojata se vulkanoituvalla teipillä tai nestemäisellä teipillä sekä päälle vedetyllä kutistesukalla (jolloin kosteus ei pääse niin nopeasti vaikuttamaan haitallisesti liittimen ja johdon väliseen liitokseen). Liitos voidaan lopuksi sitoa kiinni runkoon tai muuhun lähellä olevaan johtoon liikkeen ja hankauksen vähentämiseksi.

Ruuvi- ja miksei Abiko-liitoksissakin voi kosteustiivisteenä käyttää paksua silikonirasvaa kohtuullisesti annosteltuna.

Lämmittimet 

Kahvanlämmittimet ovat osoittautuneet hintansa arvoisiksi lisälaitteiksi, joita tulee käyttäneeksi myös pidemmillä sadekelisiirtymillä viimeistään hanskojen kastuttua läpimäriksi. Jokainen kokee vallitsevat olosuhteet eri tavalla joten näiden tarve vaihtelee, vuodenaikojen vaihtelun aiheuttamien lämpötilamuutosten lisäksi.

Alkuun

CLS Heath on toiminut hyvin asennuksestaan lähtien (2005). Sen(kin) hankintahinta on pitkälti normaalia pöyristyttävää mp-lisävarustehintatasoa mutta muitakin vaihtoehtoja löytyy omien asennustaitojen, mielenkiinnon ja rahavarojen puitteissa. Koson vastaava sarja oli huomattavasti halvempi (ja ominaisuuksiltaan varmaan samassa suhteessa rajoittuneempi). Kannattaa huomioida yhteensopivuus jos manuaalinen kiertokytkin korvataan digitaalisella CLS-Control -säätimellä, vanhemmat Heath-versiot eivät toimi sen kanssa vaan rikkoutuvat.

Alkuperäistarvikkeena lämmittimien hinta on helposti aivan eri luokkaa eikä suinkaan halvempaan suuntaan.

Osaava tekee sellaisen lähes kokonaan tai osittain itsekin. Esimerkiksi lämmön säätöön löytyy valmiita pwm-säätimiä. Yksi pieni moduli kotiin toimitettuna kustantaa 30 €, maksu Christian Franklille onnistuu pankin tai PayPalin kautta.

http://www.enduro-stammtisch.de/module/ghz-suomi.htm

Satulanlämmitin voisi olla käyttökelpoinen niin edessä- kuin takanaistujankin matkustusmukavuuden parantajana, kunhan lämpötilan säädön tekisi molemmille erillisiksi. Tällainen paketti kävisi siihenkin käyttöön hieman modifioituna (etenkin katteen sisälle kiinnitetty kotelo, kaapelit liittimineen ja säätöpotikoiden akseleiden kosteussuojaus).

Maalipintojen suojaus

Tankkilaukun alle ja tankin sivuilla polvien kohdille kannattaa liimata hyvälaatuista suojamuovia. Niiden lisäksi tankin etupintaan voi lisätä paksumman suojan ajotakin nappien ja vetoketjun aiheuttamien naarmujen estämiseksi.

Tarkastetaan että bensatankin ja satulan lähimaastoon mahdollisesti asennettu suojus on kunnolla kiinni tankin pinnassa. Upouuteen pyörän tankkiin kaksipuolisella tarralla liimattu (Hondan) tankinsuojus kesti Bandiitissa paikallaan melkein kolme kokonaista ajokautta, ennen kuin irtosi helteessä kesken reissua. Suzukin alkuperäisvaruste tarttui tankin takaosaan kuin täi tervaan ja näyttää pysyvyytensä lähivuosina.

Jos kuljetetaan tavaraa (väliaikaisestikin) sivulaukkujen telineiden ja takakatteiden välissä/päällä, niin suojakalvoa kannattaa liimata myös sinne. Meillä kyseisessä kohdassa kuljetettiin helteillä kaupunkiajossa muun muassa ajosaappaita, jotka jättivät jäljet maalipintoihin hyvin lyhyen ajan kuluessa.

Joissain pyörämalleissa esimerkiksi kantapäiden sisäpuolella olevien metallipintojen suojaaminen voi olla paikallaan.

Tankkilaukun pohjan ja tankin pinnan väliin voi laittaa ohuen puhtaan t-paidan tai paksua (esimerkiksi Hondan tarvikelistoilta löytyvää) kirkasta kontaktimuovia (2011: 24 € / A4-kokoinen arkki, silti hintansa arvoista). Toisaalta muutaman reissun aikana ainakaan käyttämäni uusi Held-magneettilaukku ei ole tehnyt tankkiin minkäänlaisia jälkiä hopeanväriseen pintaan, kun molemmat pinnat on muistanut puhdistaa aina aamulla ennen liikkeelle lähtöä ja tarvittaessa myös tankkausten yhteydessä.

Kirjojen päällystämiseen tarkoitettua muovia ei pidä käyttää pitkäaikaisena suojana sillä se kutistuu ja kiinnittyy auringon vaikutuksesta(?) tankin pintaan niin tiukasti, että muovin poistaminen on työn ja tuskan takana jos tankki pitää maalata.

Maatunnustarra

Jos EU-rekisterikilpeä ei ole.

Aiempaan pyörääni paremmin sopivat, normaaleja reilusti pienempikokoiset maatunnustarrat riittivät aina eivätkä aiheuttaneet mitään kommentteja millään rajoilla.

Etukatteen pleksiin liimatulla pienikokoisella Suomen lipulla ei liene sitä samaa vaikutusta kuin aikoinaan, eli ei enää nopeuta raja- tai muita muodollisuuksia. Käyhän se silti usein vaikka keskustelunavaukseksi..

Alkuun

Nippusiteet

Tukevammat mustat ja etenkin metalliset nippusiteet kestävät parhaiten ympäristön olosuhteita (tosin ruostumaton tai haponkestävä nippuside ja erikseen suojaamaton alumiini voivat märkinä olla hieman hankalia kemiallisia pareja keskenään heikomman aineen syöpyessä vahvemman luota).

Mikäli muovisessa nippusiteessä on käytetty metallista lukituskieltä niin sen avautumistodennäköisyys on huomattavasti pienempi kuin muovisen lukituksen sisältävillä versioilla, joita saa katkottua pelkästään varomattomasti kiristämällä.

Paristot

Tyyppi LR44: yksi Sigma Sport BC-800 polkupyörätietokoneeseen, kuusi jarrulevylukon Xena hälyttimeen, pari mp-hälyttimien kaukosäätimiin ja niin edelleen.

Peilit

Bandiitin peilien sisäkulmiin liimatuilla pienillä pyöreillä laajakulmapeileillä saa laajennettua näkökenttäänsä taaksepäin ja sivulle. Kohteen koko on pienissä peileissä tietysti pieni, mutta ne voivat tuoda mahdollisen liikkeen esiin myös silmien näköalueen reunoilta, joihin katseen voi kohdistaa isompien peilien kautta.

Ne ovat olleet tarpeeseen monta kertaa, ei vähiten silloin kun on pitänyt seurata nuoren kyydissäolijan nukkumista takapenkillä. Bandiitissa ne eivät näin asennettuina tuhlaa alkuperäisten peilien näkymää takaa lähestyvien suunnasta, päin vastoin poistavat samalla pari kuollutta kulmaa. Tähän mennessä ainoa huono piirre noissa on ollut se, että peiliosat tärisevät löysälle ja alkavat kilisemään kehyksissään - tippa liimaa väliin ja se siitä äänestä.

Koska lapset eivät enää kyytiimme lähde niin uudemmassa pyörässä en enää noita laita.

Rannetuki

Throttle Rocker tai vastaava kaasukäden puoleiseen kahvaan kiinnitettävä rannetuki on monelle hyvä, ranteen puutumista tai kipeytymistä vähentävä apuväline, kunhan onjaustangon rakenne ja kahvakumin pintamateriaali sellaisen käytön sallivat. Esimerkiksi liian epätasainen kahvakumi voi estää koko tuen käytön.

Sen voi korvata myös 
ohjaustangon päähän asennettavalla erityisellä tärinäntappopainoon integroidulla, kaasuvaijerin liikkeeseen vaikuttavalla säädettävällä rajoittimella. Sellaisen asennuksen jälkeen kättä ei tarvitse pitää koko aikaa kahvalla.

Rasvanipat

Takahaarukkaan mahdollisesti rasvanippaan kannattaa varovasti lisätä kunnollista laakerirasvaa sen verran, että haarukan neulalaakereihin ulkopuolelta sisälle pyrkivä lika siirtyy hiljalleen takaisin ulospäin (varo liiasta paineesta mahdollisesti johtuvaa laakereiden tiivisteiden rikkoutumista).  Bandiitissani sellainen nykyään on, ketjun puoleisella reunalla.

Bandiitin 2003-mallin takaiskarin niveliin rasvanippoja ei kannata asentaa neulalaakereiden ulkokuoren suljetusta rakenteesta johtuen. Niillä on kesän -06 loppuun mennessä ajettu reilu 42 tkm eivätkä ne ole iskarin vaihtoon liittyneiden parin rasvauskerran jälkeen ainakaan vielä vaihtokunnossa; tosin ilman välirasvausta olisivat kyllä olleet.

Renkaan paikkaus

Kannattaa tarkastaa aineen tuoreus ennen reissua, jos paikka-ainepurkki on aina kiinni pyörässä.

Tubeless-renkaille tarkoitettua pikapaikkaussarjaa ei ole käytetty kuin yhden kerran vuoden 2007 reissulla.

Pakkaukseen kuuluu ohjelappunen, reiän puhdistustyökalu, vulkanointiainetta, viisi vulkanoituvaa "paikkaunarua",  narun paikalleenasennuspuikko, terävä veitsi, sovitinletku kahdelle erilaiselle venttiilille, kolme 16 gramman hiilidioksidipatruunaa, yksi patruunan päälle vedettävä pakkassuoja ja kuljetuspakkaus. Ovh-hinta paikallisessa mp-liikkeessä (Mimoto) oli 25 €.


Esimerkiksi lattaviilan profiilin muotoiselle, toista senttiä leveälle repeämälle takarenkaan kulutuspinnan reunamilla ne eivät yhdessäkään mahda mitään, kuten tuli Skotlannissa omakohtaisesti kokeilluksi. Naulan tekemän reiän ne olisivat kulutuspinnasta korjanneet kyllä.
Alkuun

Rengaspainemittari

Tankkausasemien painemittarit näyttävät turhan usein mitä sattuu eikä niiden antamia lukemia voi verrata toisiinsa.

Oma mittari on parempi vaihtoehto, jolloin pidemmän siirtymänkin aikana voi lukemia verrata renkaiden lämpötilan muuttuessa. Digitaalinen tai liikkuvalla "pylväällä" varustettu malli kelpaavat yhtä hyvin.

Absoluuttisella tarkkuudella tuskin on paljoakaan väliä normaalissa matkakäytössä, kunhan mittari näyttää samasta paineesta aina samoja lukemia.

Sidontaliinat

Vajaan tonnin suoraa vetoa kestävä, tavallinen kapea räikkätoiminen kuormansidontaliina on ollut hyvä. Useimmiten yksi liina pyörää kohden riittää eikä vie liikaa tilaa tankkilaukussa.

Hihnojen päissä olevien kiinnityskoukkujen on syytä avautua noin 20 - 30 mm, jotta niitä voi käyttää myös lauttojen ja laivojen kanteen upotetuissa, X-kirjainta muistuttavissa kiinnityskoloissa. Nielultaan kapeampien lenkkien käytettävyys heikkenee etenkin raskaan liikenteen kiinnittämiseen tehdyillä autokansilla, joissa on vahvistetut kiinnityskolot lattioissa. Kaikkein kapeimmilla koukuilla ei pystyisi hyödyntämään edes laivan muita teräsrakenteita (kaiteet, rappuset ja vastaavat).

Rekkojen tai niiden lastin kiinnittämiseen tarkoitetulla leveällä sidontaliinalla ja isolla räikällä saa sen verran helposti voimaa aikaiseksi, että pyörän satulan tai jonkun taka- tai sivukatteen muoviosa rikkoutuu melkein huomaamatta. Moottoripyörän geelisatulan rikkoutumisherkkyydestä ei ole omakohtaista kokemusta mutta polkupyörästä sellainen näkyy hajoavan aika nopeasti eli niitä kannattanee varoa tavallisillakin liinoilla.

Lisävarusteena voisi harkita lyhyempiä apuliinoja, maksimissaan neljä kappaletta pyörää kohden. Ne vähentävät likaisista naruista tai muista kiinnitystarvikkeista johtuvaa pyörän likaantumista. Apuliina pujotetaan silmukalle esimerkiksi etuteleskoopin sisäputken sekä alaputken saumakohtaan siellä mahdollisesti olevan hyönteissuojan rikkoutumista varoen ja kiinnitetään pienemmästä lenkistään edellä mainitulla hihnalla tai narulla läheiseen kiinnityspisteeseen. Tuollaisen kiinnityksen ansiosta pyörän jousitus pääsee toimimaan lähes normaalisti.

Materiaalin on yllätysten välttämiseksi syytä olla (ompeleineen) saman vahvuista kuin käytetty kuormansidontaliina, pituus noin 30 - 50 cm.

Neljästä nurkastaan kiinnitetyn pyörän kaatuminen vaatii huomattavan suuria voimia, joita normaalisti tuskin kovin usein eteen tulee. Esimerkiksi DB Autozugin henkilöstö kiinnitti sekä sivu- että keskiseisontatukien varassa seisovat pyörämme apuliinoilla vaunun omiin lukkosidontaliinoihin (pyörän molemmissa päissä olevien kolmiotukien lisäksi) ilman minkäänlaista pelkoa löystymisestä saati irtoamisesta, vaikka junan nopeus gps:n mukaan nousi parhaimmillaan jonnekin 160 km/h kieppeille.

Laivakiinnityksistäkin löytyy vähän juttua.

Sidontaliinoja kannattaa uusia muutaman vuoden välein, kuluvaa materiaalia nekin ovat.
Alkuun

Satula

Bandiitin satula (2003) on kyytiläistenkin mielestä aika onneton Diversionin satulaan (-02) verrattuna, liian kova ja liukas. GSX-1250 FA:n (2011) satula on jo parempi mutta silti nuorisojaoksen puolueettomassa testissä Diversionin oli parempi, kuin myös Yamahan FJR:aan verrattuna.

Täkäläisen verhoilijan mukaan pelkkä alkuperäissatulani sisusmateriaalin vaihto esimerkiksi limilevyyn ei tuo riittävästi parannusta muutostyöhön kuluvaan rahamäärään nähden. Ja sopivan paksuisten, teollisuuskäyttöön tehtyjen umpisolukumimateriaalien neliöhinta on sitä luokkaa, että sillä tilaisi kevyesti satulan - pari vaikka kauempaakin.

Corbin:n valmistama satula olisi varmaan harkinnan arvoinen vaihtoehto muuten, mutta hankintahinta Suomeen on aika kova: 2006 keväällä esimerkiksi SB-12-0-GL -mallin hinta oli Jenkeissä 299 $ + 200 $ postitus ja siihen tullit sun muut lisämaksut vielä päälle. Saksan jälleenmyyjällään sama löytyisi kokomustana ja maksaisi 399 € + 35 € postitus.

Tuota pitäisi päästä kokeilemaan ennen hankintaa, jotta selviäisi takamuksen paikkojen sopivuus ajoasennolleen ja ommelten ynnä muiden osien laatu.

GSX-1250 FA:n satula ei tarvitse ainakaan tähän (7900 km) mennessä saatujen kokemusten mukaan mitään muutoksia puoleen tai toiseen.

Sivuseisontatuki (lisälappu)

Sivuseisontatukien alla kannattaa ainakin kaatumisherkkien pyörämallien kanssa käyttää sopivan kokoista lappua nurmikolle, kuumalle ja samalla pehmenneelle asfaltille, sepelille tai paksulle hiekalle pysäköitäessä.

Liian siistit rosterikaistaleet näkyvät kelpaavan hyvin muillekin. Sen sijaan nykyiset pyöreät, aikoinaan GSX:n äänenvaimentimien takalaipoiksi leikatut ja reilusti naarmuuntuneet hapokkaat yli kymmensenttiset lätkät eivät onneksi kelpaa enää leikkiville lapsillekaan.

Huonomuistiselle tosin mikään ei riitä, onneksi tankkilaukun karttaikkunassa säilyttäminen on pitänyt sen riittävän usein näkökentässä eli mielessä.

Sulakkeet

12 VDC ulosotot katteessa ja satulan alla (liittimineen ja kaapeleineen) on suojattava sulakkeella liian suurelta läpi kulkevalta virralta. Samoin gps, katteessa mahdollisesti oleva kamera, taltiona toimiva digitallennin tai dv-kamera, hälytin, kahvanlämmitin, satulanlämmitin, ketjunvoitelulaite ja monet muut mahdolliset laitteet suojataan niiden oman virrankulutuksensa mukaisesti.

Vanhan mallisiin pyöreisiin sulakkeisiin pesineen ei enää kannata hukata aikaansa ellei jostain tietystä syystä ole pakko. Sulakepesinä kannattaa käyttää litteille sulakkeille tehtyjä vedenpitäviä malleja, jotka eivät hapetu yhtä nopeasti kuin vanhemmat putkimalliset versiot. Niitä löytyy nykyään varmaan jokaisesta autosähköliikkeestä.

Joissain uusissa sulakepesämalleissa on esimerkiksi pohjaan asennettu merkki-led, joka syttyy palamaan sulakkeen poikkipalamisen jälkeen helpottaen viallisen sulakkeen löytämistä.
Alkuun

Suojapeite

Me emme ole niitä usein manner-euroopassa käyttäneet mutta uuden pyörän tapauksessa tai jossain sivummalla tarpeet voivat muuttua. Esimerkiksi aikoinaan Israelissa, Syyriassa, Turkissa ja muualla "itämaissa" liikkuessaan ei tullut mieleenkään jättää pyöräänsä pidemmäksi ajaksi peittämättömänä parkkiin. Sitä samaa harrastivat paikallisetkin monissa vierailluissa paikoissa. Mitä rumempi suojapeite sen parempi..

Peite saattaa sopivalla sivutuulella kaataa liian pystyyn parkkeeratun pyörän muuttuessaan purjeeksi tai kadota tuulen mukana, ellei siihen ole lisätty mitään solkea, takiaistarraa tai nepparia alareunaansa. Se voi ikävästi hieroa likaista maalipintaa ja palaa kiinni kuumiin pakokäyriin tai vaimentimiin.

Likaisen peitteen kuljetukseen on hyvä varata oma pieni suojapussi.

Säätimet ja kytkimet

Tarkastetaan lämpökahvojen, satulalämmittimen, ketjunrasvaajan ja muiden mahdollisten laitteiden säätimien sekä kytkimien akseleiden liikkuminen, niiden tiivisteet ja kääntönuppien lukitusmuttereiden kiristys.

Nokare silikonirasvaa voi auttaa sopivassa tiiviste- ja liukupinnassa sekä erilaisten jännitteen ulosottojen suojakansien saranoissa ja kumitiivisteissä.

Teippi

Monikäyttöistä kangasteippiä ("Kenny Roberts" eli "Roudari-" eli ilmastointiteippi), jota löytyy nykyään monta eri laatua sekä sähköteippi, jossa on halpisteippejä paremmin lämpöä kestävä liima.

Pieni rulla molempia riittää ensiavuksi moneen vaivaan.

Työkalut

Jännitteenkoetin on syytä unohtaa uusien pyörien kanssa ja korvata se pienikokoisella yleismittarilla, jakoavain, sivuleikkurit, kärkipihti tai vastaava minikokoisten sulakkeiden irroittamiseen sulakekotelosta, minikokoiset abikopihdit, mahdolliset iskarien tai muiden komponenttien vaihtoon liittyvät erikoistyökalut, kunnolliset piippuavaimet pilipalikiintoavainten tilalle ja muut vastaavat voivat olla harkinnan arvoisia.
Alkuun

Vaha- ja suojakäsittely

Esimerkiksi Autoglymin Punaista pohjalle ja Kultaa päälle. Katteiden, vanteiden ja tankkien lisäksi kyseiset aineet käynevät lasi- ja hiilikuitukypärille, mutta eivät välttämättä kaikille visiireille. Huolehdi riittävästä tuuletuksesta, kuivamisen aikana ilmaan leviävä käry aiheuttaa kokemusperäisesti ainakin päänsärkyä.

Kromi- ja mustien muoviosien huoltoon on omia hyviä aineitaan. Kumiosien elvytyksessä hyvä aine on ainakin AutoGlym Vinyl & Rubber Care, jota on käytettävä varoen etenkin renkaita käsiteltäessä: renkaan kulutuspinta muuttuu TODELLA liukkaaksi, jos aine pääsee leviämään siihen.

Uudempia ja paremmiksi mainostettuja aineitakin kuulema jo on.

Varaosat

- Abiko-liittimiä
- Mahdollisia muita pikkuosia katteisiin, plekseihin, yms
- Muttereita => vetoratas, muutama muu pienempi (yleisin) tavallisena ja Nyloc-mallisena
- Prikat, lukituslevyt, ruuvit, sokat ja muut vastaavat
- Pätkä rautalankaa, vaijeria, vaijerin nippoja
- Rengasraudat ja vanteensuojamuovit
- Tubeless-venttiili hattuineen
- Ketjulukko => varalle, ellei käytössä ole jatkuva ketju tai niitattu ketjuliitos
- Moottori- ja muuta öljyä
- Sytytystulppa, tulpanhattu

Öljynimeytysmatto

Palanen Minigrip-pussiin satulan alle.

Se voi helpottaa oloa esimerkiksi äärimmäisen puhtaalla saksalaisella leirintäalueella, jos pyörä sattuu laskemaan alleen.

Alkuun

Lukitus

Ketjut

Kymmenen millimetrin paksuisesta aineesta tehty lenkki, kolminkertainen karkaisu, suojattu kutistemuovilla, pituudet muun muassa 1,2 ja 1,8 m. Sellaista löytyy  lukko- ja venetarvikeliikkeistä, joissa sitä on myyty käytettäväksi isompien poijujen ja vastaavien kiinnittämiseen pohjaan.

Ketjua kannattaa testata kunnolla ettei käy kuten itselleni vastaavaa ohuempaa ketjua hankkiessani: lappeenrantalaisen ruuviliikkeen myyjän mukaan heidän ketjunsa oli nimenomaan tehty veneiden murtosuojaukseen ja erehdyin ostamaan sitä testaamatta parin metrin pätkän - kotona sen lenkin sai ruuvipenkissä sahattua poikki tavallisella rautasahalla muutamalla sahausliikkeellä, pulttisaksilla sen katkaisuun olisi mennyt korkeintaan pari sekuntia. Se taisi olla enempi lehmien kiinnisitomiseen tarkoitettua riimua kuin kunnollista lukitusketjua..

Gunnebon kolmeen kertaan lenkin sisään päin karkaistu ketju (joka rikkoo katkaisulaikan puristuessaan kasaan laikan ympärille), on myös maineeltaan erittäin hyvää tavaraa. Kyseinen ketju on painavaa joten harvempi jaksaa sitä metritolkulla mukanaan kuljettaa.

Pyörät ketjutetaan toisiinsa rungon eri osien kautta ja jostain nurkasta tukevasti maastoon (esimerkiksi neljä miestä eivät nosta sekunneissa kahta toisiinsa sidottua moottoripyörää pakettiautoon, yhden sitomattoman kyllä).

Lukko, jarrulevy

Irman teräksenhohtoinen Xena vaikuttaa toimivalta erityisesti sen sisältämän hälytimen vuoksi (lukko ei unohdu niin herkästi paikoilleen ja aiheuta kaatumista lukittuaan etupään varottamatta). Sen uikuttavan hälytysäänen varkaudenestomerkityksestä en niinkään tiedä, saati luottaisi siihen liikaa.

Joidenkin pyöreätä avainta käyttävien mallien lukon saattaa saada sopivalla apuvälineellä (kuulakärkikynän tuppi) nopeastikin auki ainakin joidenkin netissä liikkuneiden huhujen mukaan.
Alkuun

Lukko, Abloy, neliura

Kymmenen millimetrin paksuinen Boron-sanka, mukana on kaksi lukkoa. Lukkojen murronkesto on valittu lukitusketjujen tason mukaan, turha on valita paksuinta mahdollista lukkoa sankoineen jos lukitusketjut jäävät kestävyydessä reilusti toisiksi.

Abloy 341 -lukon Boron-sanka on "poranteräterästä" eli erittäin vaikeasti tavallisilla käsityökaluilla nopeasti saati huomaamatta katkaistavaa materiaalia (hankalaa myös silloin jos lukkopesä on ilkivaltaisesti tukittu vaikkapa tikulla ja superliimalla). Siihen saa erimittaisia sankoja tarpeen mukaan, kysy lukkosepältäsi lisää.

Esimerkki paksujen lukitusketjujen lukitsemisesta toisiinsa.

Uusia Exec-avaimia ei saa kuin alkuperäisen avainkortin avulla tilaamalla, joten sekin puoli on paremmassa jamassa edellisiin malleihin nähden. Vieläkin uudempi malli näkyy olevan jo myynnissä (2007).

Lukko, Abloy, tuplaura

Kymmenen millimetrin Hardened-sanka, mukana on kahdesta neljään lukkoon. Sopivat vielä vähän kevyempään lukitukseen.

Lukitaan ketjuihin takarattaan luo ja jarrulevyihin tai huputettujen kypäröiden leukahihnojen DD-lenkkien kautta ohjaustankoon parkkipaikalla.

Lukko (kuljetus irrallaan)

Osaa niistä voidaan kuljettaa käytön nopeuttamiseksi esimerkiksi laukkutelineen runkoon kiinnitettyinä. Se vaatii jotain pehmikettä ainakin Wingrack 2 -telineen alimmaisen takatukitangon ympärille ylimääräisten kilinöiden vähentämiseksi. Solukuminen eristysputken pätkä tuen päälle kontaktiliimalla liimattuna kestää parisen ajokautta.

Lukot kiinnitetään riittävän kauaksi toisistaan jotta ne eivät kilise toisiaan vasten ja rasvataan varsinkin sadekelillä suhteellisen usein, jotta niiden sisälle roiskuva vesi ja lika eivät jumiuta sankoja tai lukkopesiä. Likaantumismielessä takarenkaan luona telineessä (varsinkaan ketjun puolella) oleva kiinnityspaikka ei ole kovin hyvä.

Materiaalin kuljetus

Painavaa materiaalia kannattaa pitää pyörän pitkittäissuuntaisen painopisteen tasaamiseksi mahdollisimman edessä, taaempanahan jo on sivu- ja mahdollisen perälaukun muodostama lis'paino.

Se on tankkausten kannalta hieman huono paikka tankkilaukun painon kasvun vuoksi, pyörän painopistekin nousee hieman ylemmäksi. Mutta mahdollisessa kolaritilanteessa se on liikkuvien massojen suhteen huomattavasti parempi paikka kuin jossain oman ja takanaistujan selän takana.

Vaijeri, ohut

Ajoasujen, laukkujen, kypäröiden ja muun irtaimen tavaran niputus teltassa. Onpahan varkaalle riittävän suuri nippu raahattavaksi, joka toivottavasti herättää huomiota naapuritelttailijoissa..

Ohuen pikalukittavan lukitusvaijerin tarve pitää vielä harkita, tankkilaukun varastaminen esimerkiksi valoissa seisoskellessamme kun ei olisi kummoinenkaan juttu. Sen tarpeellisuus riippuu paljon siitä mitä tankkilaukussa kuljetetaan. Mukaan astuu samalla ylimääräinen kaatumisvaara mahdollisen laukkavarkaan tempoessa lukitusvaijeria suoraksi (sama problematiikka on gps:n lukituksen osalta).

Alkuun

Lääkkeet (pyörän ea-pakkaus) ja hygienia

1) Pyörään asennetun EA-pakkauksen sisältö

Monikielinen EA-pakkauksen sijaintitietotarra sijoitetaan näkyvään paikkaan pyörän katteisiin

- Avaruushuopa
- Elvytysmaski (steriili)
- Elvytysohje, jos iskee muistikatkos tai kevyt paniikki ja avustava kaveri löytyy läheltä
- Harso (steriili), pari rullaa
- Kunnollista kangaslaastaria. Tarkasta ennen reissua ettei sen liima ole vanhentunut tai haihtunut kokonaan pois
- Puristusside (steriili)

2) Muut lääkkeet ja tarvikkeet

Antibioottikuuri

Varalle, keuhkoputkentulehduksia ja muita sellaisia vastaan (käyttö vain lääkärin antamien ohjeiden mukaan).

Astma-, allergia- ja muut lääkkeet sekä vitamiinit

Kyypakkaus, astmapiippu, kalsium- ja C-vitamiini(pore)tabletteja sekä muita vastaavia.

Aurinkorasvat

Desinfiointiaine

Vademecum-suuvesi tai vastaava saattaisi kelvata perustarpeeseen samalla kun raikastaa hengityksen?

Deodorantti

Hammastahna, -harjat, -harjakotelot ja -lanka

Alkuun

Henkilökohtainen hygienia

Hiertymävoide

Bepanthen on ollut toimivaa pikkuhiertymien hoidossa.

Hiuspohjan hoitoaine

Bio+ Active Care on ollut omalle päänahkalle sopivaa ainetta jos päänahka on alkanut kiukuttelemaan hautovassa kypärässä.

Hydrokortisoni

1% geeli ja 2.5% voide. Geeli on toiminut hyvin muun muassa auringon polttamalla iholla ja voide ihottumissa. Hyttysenpuremiinkin ne vaikuttavat rauhoittavasti.

Itikan ja muiden hyönteisten pistosten rauhoitusaine

Esimerkiksi pieni hankauspuikko Demp: pistoskohta kastellaan ja puikkoa hangataan ihoon kunnes aine alkaa vaahtoamaan.

Aine toimii yhtä hyvin kuin luomuversiokin eli pistoskohtaan tiputettu ja siihen kuivunut tippa voikukan maitoa.

Jalkatalkki ja jalkajalkasilsavoide

Mikäli jalat hautuvat liikaa ajosaappaissa ja varvasväleissä on jo jälkiä jalkasilsasta. 

Kynsilakka

Kelpaa myös asfaltille tipahtaneen kypärän pintamaalin läpinirhautumien peittämiseen/tiivistämiseen.

Alkuun

Kynsisakset tai -leikkurit

Riittävän suurikokoiset jotta niillä saa hieman paksummat varpaankynnetkin leikeltyä.

Käsipyyhkeet

Desinfioiva, Intiimi, Kasvo, Toilet ja vastaavat yksittäispakatut(?) pyyhkeet.

Jossain helpossa paikassa kuten tankkilaukun päällä tai ajopuvun taskussa saisi olla parisen kosteuspyyhettä saatavilla esimerkiksi laivan ruumassa kuormasidontaliinan käytön aikana likaantuneiden käsien puhdistamiseksi.

Laastari

Kangas-, vedenpitävä- tai suihkutettava laastari on ollut usein tarpeen.

Partahöylä, -vaahto ja -balsami

Pesusieni

Tai vastaava pienikokoinen, karkeahko harja.

Selänpesuunkin tarvitsisi joskus jotain karkeampaa apuvälinettä saunomisvälin kasvettua useammalla viikolla.

Pesupussi

Kaksi pientä riittää jos porukassa on liikkeellä molempia sukupuolia, muuten selviää yhdellä. Perinteellinen kynäpenaalikin toimittaa muovirakenteisena hyvin pesupussin virkaa, mikäli pieni koko on ratkaiseva tekijä.

Puristusside

Isommalla porukalla on EA-pakkauksen lisäksi tankkilaukussa yksi steriili puristussidepakkaus pyöräkuntaa kohden.
Alkuun

Puuvillapuikot

Topsy tai vastaavat pumpulipuikot korvakäytävien varovaiseen puhdistamiseen, etenkin käytettäessä silikonimassasta käsin pyöriteltyjä korvatulppia.

Reseptit

Jos käytetään säännöllisesti lääkkeitä ja joku oleellinen pilleripurkki pääsee katoamaan, niin kunkin reseptin yksi kopio voisi olla jossain sähköpostipalvelimen levyn nurkalla selaimella helposti haettavissa. Sen avulla saattaisi olla vähän helpompaa keskustella paikallisen lääkärin tai apteekin kanssa?

Ripuli ja vatsaoireet

Imodium ja maitohappobakteerikapselit (huomioi niiden säilytysohjeet). Viimeksi mukanamme oli kolmenkymmenen kappaleen putkilollinen Idoform-maitohappovalmistetta kapseleina.

Jallaan eli turistiripuliin ei auta muu kuin lepo, neste ja nopeat jalat..

Saippua

Tiiviskorkkinen nestesaippua (kuten Bliw) on siisti pakkaus myös laukussa.

Purkista kannattaa puristaa hieman ilmaa pois, jolloin sisältö ei syntyneen pienen alipaineen vuoksi vuoda niin herkästi ulos laukkuun.

Shampoo

Kuljetetaan "alipaineisena" kuten nestesaippuakin.

Särkylääke

Aspiriini, Burana tai joku muu sopiva.

Pieniin lihassärkyihin Orudis 2,5% geeli (Ketoprofen) on ollut tehokasta.
Alkuun

Verenpainemittari

 Tai muut mahdolliset pakolliset mittarit

Vessapaperi

Embo, Lambi tai vastaava pehmeä, yksi rulla kullekin henkilölle. Käy hyvin myös nenäliinoiksi.

Yskänlääketabletit

Tässä ei tarkoiteta mitään tavallisia yskänpastilleja, vaan pilleri- tai poretablettimuodossa olevia oikeita yskänlääkkeitä. Viimeksi mukanamme oli kahdenkymmenenviiden kappaleen putkilollinen Mucomyst-poretabletteja.

Yskänlääketabletit voivat olla imeskeltävässä tablettimuodossa aika pahanmakuisia, mutta rauhoittavat kummasti öistä ilmapiiriä hostellin huoneessa, teltassa, kansipaikoilla ja muissa yhteistiloissa majoittauduttaessa.

Alkuun

Majoitusvälineet, leiriytyminen ja pyykki

Akkukaapeli (pyörästä telttaan)

Eli lukuvalot telttakäyttöön ja pikkuakkujen lataus teltassa. Bilteman listoilla näytti keväällä 2007 olevan tuote 38245, "Auton akun suojalaite, automaattinen", jolla akun syväpurkauksen voinee estää mp-käytössäkin.

GSX-1100 ESD (tavallisella happoakulla) ja GSF-1200/S (geeliakulla) käynnistyivät hyvin lyhyen mäkilähdön avulla, vaikka akku olisikin sähköstarttausmielessä liian tyhjä. Nykyisille geeliakuille syväpurkaus on turhan haitallista ja johtaa helposti akun uusintaan.

Alusta (teltan liepeen alle)

Vedenpitävänä se helpottaa maanpinnan ja päällysteltan sisäpinnan kastuttua (sade tai yökaste) muun muassa yöllisen vessareissun aikaista kenkien pukemista ja riisumista.

Irtohihnat

"Intin" nahkaiset irtohihnat ovat olleet erinomaisia esimerkiksi makuualustojen pakkaamiseen ja moneen muuhunkin kiinnitystarpeeseen.

Hätätilanteessa sellaisesta tekee vaikka puristussiteen jalan tai käden ympärille monen huomattavasti mukavamman käyttötarpeen lisäksi.

Kuminauhat päällysteltan kiinnityslenkkeihin

Monissa kaksikerroksisissa teltoissa päällysteltan helma painuu tiiviisti maan pintaa vasten ja kestää siten paremmin tuulta.

Joskus olisi eduksi että ilmankierto ainakin teltan päällys- että sisäkerrosten välillä olisi parempaa myös yöllä ja tyynellä ilmalla; jos jokaiseen päällysteltan maakiilan kiinnityslenkkiin kiinnitetään parikymmensenttinen ohut "mustekalan" pätkä, niin päällysteltan lieve voidaan nostaa halutun matkan irti maanpinnasta lyömällä maakiilat joustavien lenkkien kautta maahan. Kyseiset myös pitävät päällysteltan kireänä sateen venyttäessä päällystelttaa ja antavat periksi kankaan taas kuivuessa.

Lakanat (omat)

Vai vuokrataanko ne hostelleista ja saako joka paikassa edes käyttää omia lakanoita? Eivätpä nuo ole kovin montaa euroa vuokrattuinakaan maksaneet..

Suoja-aineita ja niillä käsiteltyjä lakanoita löytyy netin kautta valmiina paketteina.

http://www.travelgear.com.au/mm5/merchant.mvc?Screen=CTGY&Store_Code=T&Category_Code=BBUG
Alkuun

Makuualusta

Tiivis, kestävä, nopea tyhjentää, pienikokoinen tyhjennettynä, sisällä oleva kuohkea kangas pysyy paikoillaan.

Leveys saisi mielellään olla sellainen että koko teltan pohja peittyy useammalla patjalla siten, että patjojen reunoja ei tarvitse jättää päällekkäin eikä yksikään patja työnnä sisätelttaa tai sen pohjaa liian lähelle ulkoteltan pintaa (= sateella vesi tulee sisälle).

Makuupussi ja tyyny

Kevyitä ja pieneen tilaan pakkautuvia. Kosteinakin lämpöisiä. Lämpöarvoiltaan kohteen olosuhteiden mukaisia.

Tyyny voi olla makuupussiin integroitu, puhallettava tai sen voi tehdä mukana kulkevista varusteista.

Myrkyt

Itikoille ja vastaaville käy esimerkiksi iholle levitettävä Punkki-Off. Teltta- ja hostelli-/hotellikäytössä myös pieni Raid-purkki sopisi mukaan.

Telttaan sisälle saattaa tietysti ryömiä melkein mitä tahansa, mutta myös erittäin siistien huoneiden vaivaksi saattaa ilmestyä itikoiden lisäksi muitakin verenimijöitä. Hakusanalla Bed Bug löytyy lisää tietoa aiheesta, ks. ylempää kohta "Omat lakanat". Ne aiheuttavat ihoa purtuaan kutisevia näppylöitä, joihin itse käytimme muun muassa geelimäistä Hydrokortisonia. Pyretiini näkyy olevan yksi niitä vastaan toimiva ainesosa.

Punkki-Off käy "hätätilassa" lyhytaikaisesti myös kämpän tuuletusikkunan ritilän pinnalle levitettäväksi, jolloin ilma vaihtuu mutta ritilästä leviävä käry ainakin vähentää sisälle tulevien itikoiden määrää. Ainetta kuluu aika paljon ja sen vaikutusaika on lyhyt, joten tuo ei ole kovin hyvä suojauskeino.

Muun muassa Skotlannissa ja Englannissa esiintyy "surviaissääskilaji(?) Midges" kuten paikalliset niitä kutsuvat. Pirullisia ötököitä, kooltaan tuskin silmin erotettavissa, polttava purema tuntuu jonkin aikaa pureman jälkeen. Esiintyvät rannikoilla ja kosteilla alueilla lampaiden läheisyydessä. Edellä mainitun myrkyn toimivuudesta ei ole varmaa havaintoa, paikalliset käyttävät sitruunan tuoksuisia öljyjä ja ihovoiteita enemmän tai vähemmän menestyksekkäästi.

Pyykinpesuaine

Yksittäispakatut Y3-annospussit ovat olleet usein mukana, mutta joku nestemäinenkin toki käy.

Pieni jauhepussi sotkee vähemmän kuljetuspakkauksen vuotaessa mutta voi herättää enemmän huomiota esimerkiksi tullin tarkastuksissa.

Pyykkipojat

Muutama kunnollinen riittää hyvin pyykkinaruille, joina voi hyvin käyttää vaikka mukana muutenkin olevia mustekaloja.

Alkuun

Sadetakki

Kertakäyttöisiä, kävely- ja muiden lenkkien varavarusteiksi.

Sää etenkin vuoristossa muuttuu nopeasti jolloin mukana mahdollisesti olevia elektronisia vehkeitä mielellään suojaisi jollain, vaikka oma nahka ei sateesta välittäisikään.

Sateenvarjo

Pienet kasaan painuvat, kaksi kappaletta riittää usein neljällekin. Halpoja kevyitä sateenvarjoja joutuu uusimaan aika usein mutta se ei liene mikään ongelma reissussakaan.

Tahranpoistoaine

Pieni pullo Tabort-tahranpoistoainetta on monesti ollut tarpeen etenkin ketjuvetoisilla vehkeillä liikuttaessa, tosin ketjunvoitelulaitteiden käyttööotto on vähentänyt pyörän takaosaan, vaatteille ja näppeihin leviävän öljyn määrää.

Teltta

Ennen lähinnä Halti Tramp, nykyään Halti Alta IV.

Tunneliteltoissa olisi ollut muutama mielenkiintoisen näköinen malli, mutta ei ole koskaan niitä tullut testatuksi saati hankituksi.

Teltan kiinnitystikut (maakiilat)

12” kuumasinkityt rautanaulat sopivat erinomaisesti vaikkapa teltan liepeen kiinnittämiseen muille kuin pehmeille rantahiekka-alueille. Pehmeässä hiekassa suhteellisen hyvin toimivia ovat kulma-alumiinista tai vastaavasta materiaalista tehdyt, nauloja leveämmät maakiilat.

Telttatuoli

Kolmijalkainen, alumiininen eli kevyt ja pieneen tilaan pakkautuva on hyvä. Kuljetetaan esimerkiksi kuljetuspussin ja sen tarakkaan sitovien mustekalojen välissä.
Alkuun

Telttavaate (jos on useampi teltta)

Jos mukana olisi toinenkin (harjamallinen) teltta esimerkiksi toisella pyöräkunnalla, niin vierekkäin pituussuunnassa pystytettyjen kahden teltan päätykeppien välille viritetty ja parilla erillisellä tukikepillä telttojen etupuolelta varustettu erillinen telttakangasvaate on havaittu kelvolliseksi varusteeksi kasvatettaessa käytössä olevan suojatun alueen määrää telttojen päätyjen välissä.

Sen alle sai varastoitua paljon tavaraa ja se tarjosi suojaa sateelta sekä varjoa auringolta. Tilankulutukseensa nähden se oli hyvä apuväline, tosin tuulisella säällä lepattaessaan hieman äänekäs vaikka olisikin kiinnitetty mustekaloilla tiukasti maahan.

Vapaa-ajankulu

Luettavaa, pelikortit, pelejä ja muuta kevyttä ajanvietettä.

Sudoku-kirjanen ja Englannin Frekvenssisanakirja ovat usein olleet varmoja mukaan otettavia.

Vasara

Kunnollisella varrella ja sorkilla varustettu kirvesmiehen vasara lyhennettynäkin on oiva työkalu maakiilojen (erityisesti12" rautanaulat) kiinnittämiseen ja irroittamiseen sekä vesiurien kaivamiseen teltan ympärille.

Monella leirintäalueella välittömästi muutaman sentin paksuisen nurmen alla on ollut tiukkaan tiivistetty kerros jotain kiveä, kivituhkaa, soraa tai muuta vastaavaa materiaalia, johon on melkoisen vaikeata kiinnittää tavallisia telttatikkuja saati irroittaa niitä teltan purkuvaiheessa. Kunnollinen vasara on silloin hyvä apuväline, vaikka kieltämättä hieman tilaa viekin.


Alkuun

Matkatavarat ja niiden kuljetus

Kuljetuspussi (taakse)

Esimerkiksi Held, 50 l, vedenpitävä. Makuupusseille ja vastaaville kuiville varusteille.

Täpötäyden pussin "varma" kiinnitys tarakkaan on vaatinut kolmesta neljään vajaan pikkusormen paksuista mustekalaa.

Monikoukkuinen mustekalaverkko on hieman kevyt tuohon tarkoitukseen, moneen muuhun kuljetustarpeeseen se kyllä kelpaisi hyvin.

Laukut (taka, perä)

Sivu- ja perälaukut: Suzukiin kahdesta kolmeen (á 42 l) ja Yamahaan kolme (2 x 40 l ja 1 x kypärän mentävä).

Laukut (sisä)

Kosteutta ja likaa sietävät sisälaukut jokaiseen sivulaukkuun.

Ne helpottavat laukun sisällön hallintaa leirissä ja sellaisen avulla on helppo kantaa vaikkapa merimatkan aikana tarvittavat tarvikkeet hyttiin ja takaisin autokannelle.

Laukut (tankki)

Tankkilaukku ja sen sadesuoja. Esimerkiksi Held on ollut hyvä valinta magneettikiinnityksellä.

Perinteellisesti Elefantenboy oli hyvä mutta kallis merkki ainakin menneinä vuosina. GSX:n kanssa vuosia käytetty Elefantenboyn kopio oli nahkahihnakiinnitteisenä aivan kelpo peli, vaikka sen virittämiseen paikoilleen meni magneettiversioon verrattuna jonkin verran enemmän aikaa.

Sadesuojan pysyminen paikoillaan kannattaa testata ennen reissuun lähtöä ja parannella kiinnitystä mikäli se pyrkii nousemaan paikoiltaan ympärillä pyörivän tuulen vaikutuksesta. Paikoiltaan liikkuva suojus hankaloittaa sen alla olevan kartan lukemistakin.

Mustekalat

Sivulaukkujen lukituksen varmistaminen (yksi pikkusormen paksuinen laukkua kohden), tankkilaukun sadesuojan paikoillaan pito (yksi vaakatasossa laukun ympäri) jos sillä on pyrkimys nousta ajossa paikoiltaan ja kuljetuspussin kiinnitys (neljä pikkusormen paksuista mustekalaa kierrettynä hieman eri kohdista pussin ja tarakan ympäri).
Alkuun

Muuta

Akut

Yksi kullekin gsm-puhelimelle

Neljä suurkapasiteettista AA-kennoa: Mini-Maglite, FM-radio, gps, Canon A70-digikamera

Viisitoista tai kahdeksantoista AAA-kennoa: PMR-radiot (neljä radioita á kolme akkua + kaksi vaihtosarjaa)

AA-kennot saisivat olla kapasiteetiltaan noin 3000 mAh ja AAA-koossakin vähintään 900 mAh.

Aurinko- ja tavalliset lasit

Koteloineen ja puhdistusliinoineen.

Ruuvien kiristysvälineelle voi olla tarvetta kuluneiden sankojen kanssa. Vaikka ruuveja vähän sivuleikkureilla kierteen puoleisesta päästä olisi levittänytkin, niin silti ne tuppaavat löystymään kun sankoja joutuu survomaan kypärään ja repimään pois sieltä useita kertoja päivässä.

Silikoniset pehmikkeet korvan takaa sangasta saa pysymään paikoillaan optikoilta löytyvällä superliimalla, mikäli ne irtoilevat laseja kypärästä poistettaessa.

Aurinko- ja tavallisten lasien hoitoaineet

Puhdistus- sekä linssien höyrystymistä estävät aineet linssien kelpuuttamassa muodossa.

FM/ULA-radio ja luvanvarainen radiolähetin-vastaanotin

Jos mukaan lähtee radioamatöörilaitteita niin on muistettava CEPT T/R 61-01 -lupa ja laiteilmoitus tulliin Suomesta lähtiessä. Mahdollisessa paluutarkastuksessa on silloin helpompi esitellä se maasta vietynä vanhana laitteena.

Kameran muistikortit ja posti

Kovia lähetyskuoria voidaan tarvita jos muistikortteja, minidv- tai muita nauhoja on tarkoitus lähettää postitse kotijoukoille.

Karttoja, julisteita ja vastaavia kotiin lähetettäessä esimerkiksi noin 620 x 50-millinen tukevaseinäinen muoviputki päätytulppineen olisi hyvä lähetyspakkaus (esimerkiksi Alppikartta mallia Kompass NR 349 vei aika paljon tilaa. Lisäksi sen mukana tullut muoviputki oli turhan löysää materiaalia, jotta kartta olisi saatu virheettömänä lähetetyksi postitse saati kuljetetuksi mukana kotiin saakka).
Alkuun

Kiikarit

Minikokoiset kumipintaiset, iästä riippuen vaikka yksi takapenkkiläistä kohden.

Kypäräpuhelimen tangentti ja takiaistarranauhat

Tarrapintojen uusinta tarpeen mukaan.
 
Lähettimen käynnistysnappula ptt eli tangentti sijaitsee lapsilla polven yläpuolella, josta johto menee takin sisäpuolella povitaskussa olevalle radiolle sekä kypärän liittimen luo. Kuskeilla tangentti on kiinni ohjaustangon vasemman monitoimikytkimen pintaan liimatussa takiastarrassa ja johto roikkuu vapaana leuan viereisestä liittimestä aina ohjaustankoon saakka.

Koska kuskin tangentin johto pyrkii heilumaan edestakaisin tuulessa, niin tankkilaukun etuosaan kannattaa laittaa pala samaa takiaistarraa johon johtoon liimattu tarranpala kiinnittyy. Sen jälkeen tuulessa heiluva tangentin johto ei enää yllä tarttumaan muualle kiinni, tangentti irtoa ohjaustangosta tai kypäräsarjalle menevä johto liittimineen putoile jatkuvasti paikaltaan ("PS2"/Mini-DIN-liitin ei kestä kovin paljoa suoraa vetoa).

Ilman tankkilaukkua ajettaessa johdossa olevan tarralapun saa kiinni virta-avainten kanssa samassa nipussa olevaan pikalukkoon tai omaan tarranpalaansa jossain ohjaustangon keskivaiheilla.

Yksi tarranpala kannattaisi liimata myös tankkilaukun sadesuojan yläpintaan..

Kännykkä

Yksi kuskia kohden, sen suuren eksymisen varalle.

Automaattihaku kannattaa kääntää päälle ellei normaalisti ole, muuten on roaming-sopimuksen tehnyttä palveluntarjoajaa muistettava vaihtaa käsin. Niidenkin välillä on laskutuseroja käytettyjen palvelujen hinnoittelun osalta eli automaattihaku ei välttämättä ole halvin vaihtoehto, etenkään jonkun laivan tai vastaavan oman gsm-tukiaseman kuuluvuusalueella.. Hintojen yleinen tasoittaminen kesällä 2007 euroopan laajuisesti pudotti kustannuksia niiltä osin, mutta datansiirrossa ja varsinkin "itäpuolella" vanha meno jatkuu edelleen. Eräässä laivassa puhelun hinta oli infon ilmoituksen mukaan lähes 5 € / minuutti..

Mikäli kännykällä on tarkoitus tehdä päivittäisiä muistiinpanoja niin sen omaa muistin siivousajastusta ei kannata unohtaa esimerkiksi vaihtoehdon "Siivoa automaattisesti vuorokautta vanhemmat merkinnät" -kohdalle. Kokemusperäisesti todeten saattavat kaikki enemmän tai vähemmän vaivannäköä vaatineet päiväkirjamerkinnät häipyä silloin huomaamatta kännykän muistista.

IP67-luokan kotelo kännykän sadekelin kuljetusta ja -latausta varten. Ei kannata unohtaa sitä irrallista laturin johdon läpimenon tiivistävää kumitiivisteen kappalettakaan kotiin.
Alkuun

Kännykkäpalvelut

Esimerkiksi paikallisten sää- ja muiden sivujen käyttöönottovalmistelut etukäteen.

Käytin itse ensimmäisen kerran kunnolla wap-sääpalvelua vuonna 2004 Skotlannissa ja oli pakko todeta, että se oli hyvä apuväline eri paikkojen paikallissään vertailussa (erityisesti seuraavan päivän matkasuunnitelman tekovaiheessa). Ei se aivan ilmaista ollut mutta helppokäyttöistä ja ajantasaista ainakin siellä.

Laturit

Esimerkiksi älykäs laturi GP Smart AA tai AAA-akuille (NiMH ja NiCd) ja kännyköille kelpaavat omat laturimallit (mielellään sama laturi molemmille kännyköille).

Mikro

Käyttöön kuuluu ainakin Skype, Winamp ja digikameran kuvien varastointi. Samalla vehkeellä voisi tarvittaessa katsoa kotoa kännykkää isommalta ruudulta web-kameran kuvaakin, mikäli kännykkä ilmoittaa kotona huutavasta murto- tai palohälyttimestä.

Jos sellainen joskus ilmestyy vakiokalustoon, niin sopiva "Step Up"-hakkuripoweri (12 VDC => 16 - 19 VDC) mp-käyttösessioiden varalle. 

Ulkomaisten gprs- ja muiden siirtohintojen vuoksi muu nettiselailu on parempi jättää vaikka nettikahviloihin, ellei käytettävissä ole ilmaista WLAN-yhteyttä.

Muistiinpanovälineet

Jokaiselle on omansa, jos reissulla on kaikkia koskeva päivittäinen muistiinpanopakko.

Saapasrasva tai kyllästysaineet

Goretex-saappaiden ja -hanskojen kyllästysaine.

Harvemmin noita on mukana ollut kun kyseisten tarvikkeiden suojakäsittelyt on tehty kunnolla juuri ennen reissuun lähtöä. Mutta pitkien sateisten siirtymisten jälkeen erityisesti kalvottomille kengille lisäisi mielellään suoja-ainetta niiden päästessä kuivumaan kunnolla.
Alkuun

Sanakirja(t)

Esimerkiksi pienikokoisia Gummerus Suomi - joku muu - Suomi -sanakirjoja on ollut kevyt kuljettaa mukana. Niiden sisältämään noin 3 500 sanaan sopii aika paljon tarvittavaa materiaalia muun muassa ravintola- ja asioimissanoineen.

Valaisin

Esimerkiksi Mini-Maglite varapolttimoineen, telttaleirissä kaksi. Vuoden 2006 jälkeen uutta taskulamppua ostaessani en hankkisi enää polttimoilla varustettua Maglitea, vaan vedenpitävän led-version. Krypton-polttimon ja muutaman ledin sisältämä yhdistelmäkin kävisi laatuun.

Varalle vuonna 2007 hankittu, viidellä ledillä ja kahdella litiumparistolla (123A) varustettu Inova X5 (X5MT-WB) vaikuttaa pätevältä valaisimelta, joka kestää pidempääkin varastointia ilman paristojen nopeaa itsetyhjentymistä.

Varusteiden huolto

Erityisesti leiriolosuhteissa kannattaa hoitaa asiat alusta lähtien niin, että varusteet huolletaan aina ensin ja vasta sen jälkeen lähdetään hauskanpitoon ja muihin aktiviteetteihin. Silloin kaikki mukana olijat tekevät oman osansa tehtävistä eikä kenenkään tarvitse vaikkapa ruokaa valmistaessaan lähteä ensimmäiseksi pesemään likaisia ruuanvalmistusvälineitä, viemään roskapussia roskakoriin tai jotain muuta vastaavaa.

Lasten kanssa ensimmäisiä reissuja tehtäessä tämä teetti aika paljon työtä, mutta lopulta asia painui heidänkin tietoisuuteensa eikä siitä muodostunut ongelmaa enää sen jälkeen.

Videokamera, nauhat ja laukku

Nauhaa käyttävillä kameroilla on kuuleman mukaan ongelmia muun muassa nopeiden kiihdytysten ja jarrutusten aikana. Flash-pohjaisilla sitä ongelmaa ei ole. Tämä alla mainittu löysikin tiensä varustelistallemme kesäkuussa 2008, vaikkei kenties kaikkein parhaalla kuvanlaadulla olekaan varustettu.

 http://www.panasonic.no/servlet/PB/menu/1249709_l16/index.html

Sen 16 Gigan muistikortille sopii noin 3,5 tuntia mpeg-2 -videota parhaalla kuvanlaadulla, erittäin pienikokoinen laite käynnistyy nopeasti ja on vedenpitävä sekä iskunkestävä.

Sen korvaajaksi nousi vuonna 2010 Contour HD 1080, johon saa lisäakkuja ja erikokoisia muistikortteja sekä kiinnikkeitä kypärästä katteisiin.

Alkuun

Ruokailu ja ruuanvalmistus

Astianpesuvehkeet

Pieni astiankuivauspyyhe ja pesuharja sekä karhunkieli, joka puree hyvin esimerkiksi Trangian alumiinisiin keittoastioihin.

Pesuaineeksi käy esimerkiksi Fairy.

Juomapullo(t)

Kevyt termospullo (esimerkiksi kevyt ja käyttöä kestäväksi todettu Nissan Stainless) olisi hyvä kuuman ja hapottoman kylmän juotavan mukana kuljettamiseen.

Kannattaa valita mahdollisimman kevyt mutta hyvä malli, mikäli sille on myös retkeily- tai "virallisempaakin" käyttöä.

Juuresten kuorimisveitsi

Yksin liikkuessa linkkuveitsikin riittää, mutta esimerkiksi nelihenkisen perheen kanssa erilaisten juuresten ja hedelmien kuorintaurakka joutuu nopeammin kunnon työvälineellä.

Kaasu tai polttonestepullo

Trangian 650 -gramman kokoinen, venttiilillä varustettu kaasupullo riitti kevyesti pariksi viikoksi neljän henkilön päivittäiseen käyttöön (yhteensä 25 - 30 viidentoista minuutin polttokertaa).

Nestepolttimen tapauksessa aineena käytetään tenua, jolle oma asianmukainen litran vetoinen säilytyspullonsa. Sen polttoainetta kuluu helposti enemmän kun poltin poltetaan aina täysin tyhjäksi mahdollisten kuljetuksesta johtuvien vuotosotkujen eli makuhaittojen välttämiseksi.

Pieni loraus vettä tenun seassa vähentää keittoastioiden nokeentumista. Tenun loputtua uutta ainetta saa kohdemaasta riippuen ainakin paikallisesta apteekista (Spiritus Fortis).

Kahvi- ja juomakuppi

Kokoontaittuvat tai sisäkkäin menevät kupit sopivat laukkuun parhaiten.

Kokoon taittuvia kuppeja löytynee eräliikkeistä ja monen lähellä olevan sotilaskodin tiskeiltä.
Alkuun

Kahvinsuodatin

Ja/tai suodatinpusseja + suodatinteline kupin päälle.

Kannattaa testata toiminta jo kotona ettei mukaan lähde niitä "tuntitolkulla" tiputtavia irtopussittomia malleja, jossa kupin sisältö ehtii jäähtyä jo aikaa ennen kuin kupin päällä oleva suodatinosa on tyhjentynyt..

Kruununkorkin avaaja

Ellei kuulu linkkuveitsen varusteisiin. Voi sen toki hitsata kiinni vaikka etuhaarukkaan "optimikäyttökorkeudelle", kuten erään Touringin Itäpyöräjaoksen hepun MZ:ssa näkyi 80-luvulla olevan ;-)

Osa pienten olutpullojen kruunukorkeista avautuu käsin kiertämällä.

Kylmälaukku

Ohut kokoontaittuva. Voi olla hyväkin lisävaruste vaikkapa hellekeleillä rannalla etenkin lasten kanssa liikuttaessa.

Lusikka-haarukka

Jossain mallissa on myös samaan sarjaan kuuluva veitsi toisiinsa lukittavassa nipussa lusikan ja haarukan kanssa.

Tavalliset rosterisetkin ovat olleet hygieenisiä ja hyviä.

Lautanen

Syvät lautaset riittävät pitkälle.

Linkkuveitsi

Terävä Sveitsiläinen on aina jossain vaiheessa tarpeen, vaikka ei leirissä majailtaisikaan.

Muovirasia(t)

Tiiviine kansineen ne ovat mainioita esimerkiksi hedelmille ja eväsleiville.
Alkuun

Muovipusseja

Esimerkiksi elintarvikemuovinen Minigrip.

Normaalin elintarvikekäytön lisäksi isoon Minigrip-pussiin voi kerätä pestävää pikkupyykkiä, heittää sinne Y3-pesuainepussin sisällön sekä kuumaa vettä ja antaa liota jonkun aikaa ennen pesupaikalle lähtöä. Muutama tunti auringossa nostaa sisällön lämpötilan aika korkealle, vaikka vesihanasta olisi pussiin saanut valutettua vain kylmää vettä.

Muoviveitsi

Ostetaan suosiolla niitä hieman paksumpia muovisia jolloin muovinsirpaleita kertyy vähemmän. Ohuimmat eivät kestä kuin kevyttä "pintapuolista" käsittelyä.

Myrskykeitin

Trangia Iso, jos on aikomus tehdä enemmän ruokaa. Pieni, jos aamukahvin, teen tai kaakaon keittäminen riittää.

Sisältäen:

- trangian kaasu- tai nestepoltin, nestepolttimen tiivisteellinen korkki ja sen erillinen liekinrajoitinkansi
- nestepolttimen lisälämmitintä tuskin tarvitaan normaaleissa kesäolosuhteissa liikuttaessa, tosin sen avulla saadaan hetkellisesti lisää lämmitystehoa vaikka märän teltan kuivausoperaation ajaksi
- paistinlastaksi kannattaa valita paistinpannun pinnoitteelle sopivaa materiaalia (puu, teflon)
- kuljetuspussi, jossa on oma pehmeällä kankaalla suljettu tila kannelle eli paistinpannulle. Se hidastaa hivenen paistinpannun sisäpinnan pinnoitteen kulumista keittimen osien täristessä toisiaan vasten ainakin alumiinisessa versiossa.

Purkinavaaja

Kiinnitettynä puukon tuppeen sekin pysyy aina mukana.

Puukko

Kunnollinen ja terävä, tupen vyölenkissä voi olla kiinnitettynä muun muassa purkinavaaja ja sytytyspuikko.

Puukon käyttöä ja mukana kantamista kannattaa harkita tarkkaan muualla kuin teltan välittömässä ympäristössä, teräase- tai muu lainsäädäntö voi olla varsin erilaista eri puolilla. Mikäli matkalta joutuu palaamaan lentoteitse, niin viimeistään lentokentällä asia on syytä huomioida matkatavaroitaan pakatessaan.

Alkuun

Roska- ja likavaatepusseja

Kaupoista ostosten mukana saatavat muovipussit kelpaavat hyvin.

Spagetinhuuhtelulävikkö

Mielellään keittimen kuljetuspakkauksen päälle suurinpiirtein sopiva, jotta ei vie kohtuuttomasti lisätilaa tankki- tai perälaukussa.

Tulentekovälineet

Tulitikut raapaisupintoineen vedenpitävissä rasioissa ja varalla esimekiksi MagFire-sytytyspuikko.

Verkkopussi

Auttaa astioiden liikuttelua pesureissuilla ja kelpaa usein myös kauppa- tai rantakassina.

Viinipullon avaaja

Ellei kuulu linkkuveitsen varusteisiin.

Ruokatarvikkeet kotoa mukaan

- Kahvipaketti (2 kpl ¼ tai ½ kg), kenties myös muutama teepussikin
- Jälkiuunileipää ja hapankorppuja
- Hernekeitto (kahdesta kolmeen pientä purkkia)
- Maitojauhepurkki (riittävästi matkan tarpeisiin, ettei tarvitse ostaa kilotolkulla jostain eteen tulevasta kaupasta)
- Kaakaojauhepurkki (kuten yllä)
- Suolapurkki (kuten yllä)

Alkuun

Vaatteet ja vastaavat

Säilytetään sivulaukuissa (materiaalin niin salliessa) rullattuna minimaalisen tilankulutuksen ja vähäisen rypistymisen vuoksi.

Kaikki materiaali on mahdollisimman ohutta ja vähän laukkutilaa kuluttavaa. Älä pakkaa laukkuja liian täyteen varsinkaan telttailureissun alla, laukkujen pakkaaminen (erityisesti märässä) teltassa on hankalampaa kuin isossa kuivassa huoneessa.

Lukumäärät valitaan henkilökohtaisen kulutuksen ja reissuporukan kokonaismäärän mukaan (koko pyykinpesutarve huomioiden). Meillä on pyritty pitämään sen verran puhdasta mukana että kolmena aamuna saa pukea puhtaat alusvaatteet päälle ennen kuin on pakko käydä pyykillä. Ajopuvunkin alle on pari vaihdettavaa vaatetta varastossa, jotta hiki ei heti "hajustaisi" ajotakin sisäosia.

Alushousut, lyhyet

Neljä.

Alushousuissa ei tarvitsisi olla pintaverenkiertoa haittaavia saumoja niillä alueilla, jotka ovat tuntitolkulla takamuksen ja satulan välissä.

Alushousut, pitkät

Yksi.

Aluspaita, pitkä

Yksi

Kangashousut tai farkut

Yksi.

Kangaskengät, sandaalit

Joko, tai.

Kevyt takki

Ohut puuvillainen.
Alkuun

Kännykkäkotelo

Housujen vyölle.

Lämpökerrasto

Kraft, Helly Hansen tai joku vastaava hikeä ihon pinnalta ulospäin siirtävä malli.

Lippalakki ja huivi

Vaaleat kestävät aika lyhyen aikaa vaaleina ainakin ketjuvehkeillä liikuttaessa. Toisaalta ne ovat vähän viileämpiä suorassa auringonpaisteessa.

Neula, lankaa, nappeja ja hakaneuloja

Kunnollinen Karhunlanka kestää kyllä, jos vaatteen kangas kestää.

Paidat, lyhythihaiset

Näitä saa parhaimmillaan muutamalla eurolla paikallisesta kaupasta eli eipä liian montaa kannata matkaan mukaan pakata.

Paidat, pitkähihaiset

Yhdestä kahteen.

Puuvillahansikkaat

Kaksi paria.

Apteekista löytyy ainakin kahta mallia joista se paksumpi kestää hyvin käyttöä ajohanskojen alla. Ne muodottomat ohuemmat ovat lähinnä kertakäyttöisiä.

Alkuun

Pyyhkeet

Yksi.

Imevä mutta mielellään pienelle rullalle kierrettävä. Pienimmillään niitä löytyy hyvin imevinä ja kuivuvina fleese-valmisteisina, joiden koko rullattuna on luokkaa 10 cm paksu ja 10-15 cm pitkä pötkylä.

Shortsit

Tai suurinpiirtein polvien korkeudelta lahkeista katkeavat, vetoketjukiinnitteiset kangashousut.

Sukat, ohuet

Neljä paria.

Sukat, paksut

Yksi pari.

Ajosukat, paksuus ajokenkien ja -kelien mukaan.

Uimahousut ja uimapuku

Yksi.

Vyöt ja henkselit

Alkuun

Vakuutukset ja terveydenhoito

Eurooppalainen sairaanhoitokortti

Haettavissa Kelalta. HANKI tämä sillä mahdolliselle sairaalakäynnille voi muuten tulla uskomattoman paljon hintaa EU-alueellakin.

http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/040504143116MH?openDocument

Matkavakuutuskortti

Suomalainen Kela-kortti

Veriryhmä- ja muut erikoiskortit

Alkuun

Valmisteltava riittävästi etukäteen

Asiakirja- ja muut tarviketilaukset

Viisumit, jotkut ajoneuvovakuutukset, kv-ajokortit, Green Card, motoristi-, Alppi- ja muut vastaavat erikoisemmat kartat, matkaoppaat, matkaliput, hostelli- ja hotellivaraukset, muut vastaavat..

Ennakkoharjoittelu

Varataan riittävästi reissua edeltävää ajotreeniä kuskeille (ennakoivan ajon kurssi yhtenä hyvänä vaihtoehtona) ja kyytiläisille, jotta ajaminen normaalia suuremmalla kuormalla sujuu eikä istuminenkaan tuota hankaluuksia heti ensimmäisen todellisen ajopäivän alussa.

Samalla on hyvää aikaa viritellä pyörien säädöt, kuorman sijoittelu, henkilökohtaiset ajovarusteet, kypäräpuhelimet ja muut sellaiset iskukuntoon.

Huolto

Pyörän huolto on tärkeä asia etenkin lasten kanssa liikuttaessa, lasten iästä riippuen. Mitä tapahtuisi jos pyörä rikkoutuisi ja apua odoteltaisiin jokunen tunti vaikkapa jossain moottoritien levikkeellä?

Mukaan reissuun otetaan huoltopisteluettelo (ja huoltoleimavihko, jos tulee tarvetta huoltaa pyörää ulkomailla sen takuuaikana). Ainakin huoltohinnat ja huollon kattavuus kannattaa tarkistaa sekä sopia etukäteen erilaisten yllätysten ja luulojen tarkentamiseksi, muuten saattaa esimerkiksi mennä melkoisen arvokasta öljyä koneeseen huollon yhteydessä, kuten muuan kulkija Kreikan reissunsa jälkeen kertoi.

Ketjunvoitelulaitteiden säädöt

On syytä virittää kuntoon ja opetella reilusti ennen reissun alkua, jotta vältytään turhilta ketjujen kuivumisilta, osien sijoittelusta ja löystymisestä johtuvilta suuttimien putoamisilta tai muilta vastaavilta ongelmilta.

Muun muassa lämpötila, kosteus, ajonopeus sekä tien laatu vaikuttavat suoraan tarvittaviin säätöihin.

Alkuun

Kyllästämistarve

Esimerkiksi Acapella-kyllästysaine eri väreissään tai GoreTex-asut ja muut pukineet omine kyllästämis- ja kosteudensietoa parantavine aineineen.

Acapella käy ainakin päällysteltalle (huomioi värivaihtoehdot), kabiinikankaiselle perälaukulle ja soveltuvin osin muillekin ajovarusteille. Kuivaminen vie oman aikansa, samoin hajun häviäminen. Aine kovettaa kankaan pintaa hetkellisesti.

Kypäräpuhelinten ja kypäräsarjojen testaus

Jos lasten kypäröiden leukapuolen tyhjä tila on vielä kovin suuri, niin jonkinlaisten äänenohjainten virittäminen on paikallaan heidän mikrofoniensa kautta saatavan signaalin kohinatason pienentämiseksi eli puheensa ymmärrettävyyden parantamiseksi.

Matkustajien ajovarusteet

Kaikille perhematkan osallistujille on oltava vedenpitävät mutta hengittävät, mahdollisimman hyvin suojaavat ja mukavan tuntuiset ajoasut, saappaat, hanskat, kypärämyssyt sekä kypärät.

On turhaa lähteä reissaamaan yhtään pidemmälle jos jollakulla nuoremmalla osallistujalla matkan riemu vaihtuu nopeasti epämiellyttäväksi oloksi huonojen, vettä vuotavien tai muuten sopimattomien varusteiden vuoksi. Eikä se hymyä irroita vanhemmaltakaan liikkujalta pidemmän päälle.

Siisteille lasten puvuille sekä muille ajovarusteille riittää ostajia kyllä, ne eivät jää vaatekomeron koristeiksi.

Matkustustiedotteet

UM:n sivuilta löytyy tietoa eri maiden tilanteesta, joihin kannattaa käydä tutustumassa ainakin "eksoottisten" kohdemaiden tapauksissa. Sieltä löytyy paljon muutakin mielenkiintoista.

http://formin.finland.fi/public/default.aspx?nodeid=15733&contentlan=1&culture=fi-FI

Alkuun

Rokotussuoja

Jos on aikomus ottaa vaikkapa A- ja B-hepatiitti-, Puutiaisaivokuume-, muita pitkäaikaisvaikutteisia rokotteita tai niiden tehosteita, niin piikkisarjojen otto on aloitettava riittävän ajoissa ennen reissua.

Jotkut suosituimmat erikoistuotteet ovat olleet niin kysyttyjä, ettei tehdas/tukku/tms. ole pystynyt toimittamaan riittävästi rokoteannoksia, esimerkkinä kesän 2007 ja 2008 puutiaisaivokuumerokotteiden vähyys koko euroopassa.

Vakuutukset

Ajoneuvo: jos matka tai osa siitä suuntautuu Eu-alueen ulkopuolelle niin kannattaa huolellisesti tarkastaa omavastuut, kattavuus, ilmoitusvelvollisuus ja mahdollinen lisävakuutusten tarve.

Matkatavara- ja vastaavien vakuutusten osalta niiden ehdot ja kattavuus kiinnostavat vähintään saman verran kuin edellisetkin.

Myös vapaa-ajan tapaturma-, sairaus- ja muut vakuutusehdot kannattaa lukea ja omaksua huolella, jotta vakuutusyhtiön mahdollisuus kiertää maksuvastuunsa jonkun mitättömän yksityiskohdan avulla minimoituu.

Jos jotain sattuu niin kannattaa miettiä hyvin tarkkaan mitä kaikkea vahinkoilmoitukseensa kirjoittaa, yksittäinen sanakin voi olla lopputuloksen kannalta ratkaiseva kun pilkunviilaus yhtiön puolella alkaa.

Alkuun

Turvallisuus ennen kaikkea

Säännölliset renkaidenpotkismiskierrokset ovat aina paikallaan, jolloin tutkitaan silmämääräisesti, ravistelemalla tai muuten eri osien kiinni pysyminen sekä kunto.

Seuraavia kannattaa seurata erityisen huolellisesti:

- Ajovalot
- Automaattiset ketjunvoitelulaitteet
- Etu- ja takapyörien sekä ohjauksen laakerit
- Jarrut
- Jousitus ja iskunvaimennus nivelineen
- Katteet ja laukkutelineet
- Ketjut ja rattaat
- Moottoriöljyn, kytkin-, jarru- ja jäähdytysnesteen pinnankorkeus
- Nestevuodot
- Kuorman kiinnitys ja pyörän etu-takapainon tasaaminen
- Renkaat, rengaspaineet ja kulutuspintojen yleinen kunto
- Runko ja kaatumaraudat kiinnikkeineen

- Sekä tietysti porukan henkilökohtaiset ajovarusteet                 

Alkuun

Muutamia hylkäämiämme varusteita

Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että alla mainitut tarvikkeet ja asiat olisivat jotenkin käyttökelvottomia tai etteivätkö ne soveltuisi muiden omiin, erilaisiin käyttötarpeisiin.

- Alumiiniset tai ohuet metalliset telttatikut

Paino sanalla tikut. Niistä ei ole kovinkaan paljoa iloa kun kohdalle sattuu leirintäalue, jossa muutaman sentin päässä pinnasta alkaa tiukkaan jyrätty sepeli- tai muu kova murskepinta. Ensimmäisen lyönnin jälkeen heikkorakenteisempi tikku on yleensä solmussa.

Kulma-alumiiniset ovat kyllä hyviä pehmeässä hiekassa, jossa naulat eivät pidä kunnolla.


- Aurinkolasit, jotka tummentuvat itsestään + tumma visiiri

Kokemusta on Raybanin yhdestä mallista, jonka käytettävyys esimerkiksi Italiassa tiheiden ja valaisemattomien tunneliosuuksien väleillä oli suorastaan heikko niiden hitaan reagointinopeuden vuoksi - jota välissä ollut tumma visiiri ei ainakaan parantanut.

G15 tai joku muu vastaava lasimateriaali voittanee moiset mennen tullen vielä nykyäänkin, vaikka niidenkään kanssa ei kannata törmätä valottomaan tunneliin liian kiireesti.


- Aurinkolasit, joita ei ole sovitettu pään ja kypärän väliin sopivaksi

Huonosti sopivat lasit aiheuttavat jossain vaiheessa ikävää kipua puristaessaan ja hangatessaan kypärän sisällä.

Kypärä ja kypärämyssy kannattaa ottaa mukaan optikolle (josta löytyy apua muun muassa myös sankojen irtoilevien silikoni- ja vastaavien pehmikkeiden kiinnitykseen).


Alkuun

- GPS, joka ei kestä vettä, tärinää tai muita mp-reissun olosuhteita

Jos gps ei kestä kastumatta edes IPX7-luokan vertaa vettä, tai pätkimättä/rikkoutumatta esimerkiksi pyörän ohjaustangon telineen kautta välittyvää eritaajuista värinää, niin lienee parempi harkita sen käyttökelpoisuutta ajoissa uudelleen.

Ensimmäinen Magellan GPS-320:ni oli muuten hyvä, mutta sen suojeleminen kastumiselta vaati jatkuvaa tarkkaavaisuutta, sen takaseinän virtaliittimen jouset resonoivat omaan tahtiinsa (=> virta katkeili useita kertoja peräkkäin kunkin ajopäivän aikana), virtaliittimien kosketuspinnat likaantuivat nopeasti kosteuden ja ilman epäpuhtauksien yhteisvaikutuksesta (aiheuttaen lisää sähkökatkoksia) sekä antenni täristeli itsensä rikki (ja taas laite lähti vaihtoon). Se laite vaati liikaa huomiota itse ajotapahtumalta ollakseen erinomainen apuväline.

Nykyinen Magellan Gold on laadultaan kertaluokkaa parempi, mutta harmaasävynäyttönsä tai varsinkaan prosessointitehonsa (zoomaukset, ..) puolesta ei mitenkään korvaamaton. Se toimi käsikapulana hyvin tiestön ulkopuolellakin kunhan sen sisältämä kartta-aineisto oli kohteeseen soveltuvaa = pesi useimmat pelkkään tiekäyttöön tehdyt, kirjoitushetkellä olleet uudet laitteet, jos oli tarvetta siirtyä syvemmälle maastoon (kommentti 29.12.2006).

- Hanskat, jotka eivät istu käsiin kunnolla

Tai sellaiset, joiden pukeminen kosteisiin käsiin ei onnistu kuin pitkän venyttelyn ja riuhtomisen jälkeen (tai pois ottaminen kastuneista käsistä hanskojen sisävuorauksia ulos repimättä).

Esimerkiksi liian pitkällä hanskan peukalolla on hankala säädellä ohjaustangon vasemman monitoimikytkimen monia toimintoja, kun oman peukalon ja kytkimen välissä on liian monta ylimääräistä nahka- tai kangaskerrosta.
 

- Henkilökortti ja työmaan puhelin

Työmatkat ovat erikseen..

Alkuun

- Kansainvälinen ajokortti

Aikoinaan tuolla itämaiden puolella reissatessa sille oli enemmän tilausta kuin nykyään.

- Kertakäyttöruokailuvälineet

Ainakin ohuimmat niistä ovat aika kelvottomia välineitä muuhun kuin sopan siirtoon ääntä kohti. Keveitä, mutta paljon parempilaatuisia välineitä löytyy kyllä (ruuanvalmistusvälineet on kuitenkin tiskattava joten muutama kunnollinen ruokailuvälinekin menee siinä samalla).

- Kypärät, joissa leukahihnan (pika)lukko ei pysy paikoillaan

Nykyisistä lasten HJC ZF8:sta lukot ommeltiin (harsittiin) kiireesti kiinni sen jälkeen, kun havaitsimme että kypärät saa hetken ajon jälkeen lasten päästä pelkällä niiden takaosasta yläkautta eteenpäin suuntautuvalla liikkeellä!

DD-lenkit olisivat paras vaihtoehto heillekin, sillä ainakaan noiden kypäröiden lukot eivät pysy paikallaan pelkän kitkan ja hihnan kiristyksen voimalla.


- Kypärä, jonka visiiri ei kestä auki

Sadekeleillä visiirinsä jatkuvasti umpeen huurustava kypärä on vihonviimeinen keksintö. Muun muassa aiemmin käyttämämme Arain Baldwin replica ja Omni kärsivät kyseisestä ominaisuudesta. Huurustumisen vähentämiseksi piti virittää kaikenlaisia välikappaleita, joilla visiirin sai pidettyä juuri sen verran auki että ilma pääsi kiertämään visiirin sisäpinnalla.

Fairyt tai vahvemmat litkut kestivät visiirin sisäpinnalla vain rajoitetun ajan (muun muassa Pled irroittaa vettä omista silmistä täsmälleen niin kauan, kunnes se on kokonaan kuivunut visiirin pinnalta..).

Erillisistä hengitysilman ohjaimista voi olla apua.

- Käyttötarkoitukseen ja -tarpeeseen nähden ylimääräiset sekä liikaa tilaa vievät varusteet

Kaiken materiaalin tulisi olla mahdollisimman pieneen tilaan menevää laatua eikä sitä saa olla liikaa, jotta laukkujen pakkaaminen ties missä reissun olosuhteissa onnistuisi myös. Kotonahan se on helppoa pöydän ja hyvän valaistuksen ääressä, kun vieressä ei ole pyörimässä useita muita henkilöitä tarvikkeineen.

Ja useimmiten matkalta jää aina jotain tarpeellista mukaan, kuten pussitolkulla ihania kiviä, kotilonkuoria ja muita vastaavia matkamuistoja.. ;-)


Alkuun

- Kännykkä, jota saa koko ajan ladata

Kun akku kestää reilun viikon normaalia reissukäyttöä, niin todennäköisyys sille että se kastuu joku yö satulan alla latautuessaan, on jo hyväksyttävän pieni. Niitä on tähän mennessä kastunut pilalle pari meiltäkin.

- Makuualustat mallia vuotava tai "huonot venttiilit"

Itsestään täyttyvät ja täynnä pysyvät ovat hyviä, sen sijaan monet puhallettavat mallit toimivat mikä mitenkin. Jotkut halvat moniputkiset mallit ovat kestäneet ehkä pari reissua kunnolla, joiden jälkeen aamulla on heräilty useimmiten vähintään yksi viides-kuudesosa tyhjentyneenä eli oma kylki maata vasten tai muuta yhtä rentouttavaa.

Kovin montaa viikkoa ei niiden kanssa reissussa viitsi rimpuilla, varsinkaan jos joskus saadaan ahaa-elämys ja laitetaan ne yhdeksi yöksi nukkujiin nähden poikittain - mikä oli harvinaisen huono idea, sillä yhden vaihtaessa asentoaan kaikki heiluvat aikansa (x neljä nukkujaa yön aikana).


- Nestekaasu- (ja muutkin) keittimet mallia korkea ja kapea

Niiden kanssa saa olla koko ajan tarkkana, ettei päälle asetettu ruoka- tai vesikattilallinen kaadu kenenkään päälle. Varsinkaan kiehuvana, varsinkaan lasten. Eikä niiden kaasupoltin yleensä kestä sen kummempaa sivutuulta, kattilan alla olevat ulkonevat sangat kuumenevat polttavan kuumiksi, polttoainesäiliötä ei voi irroittaa ennen sen tyhjenemistä, yms. Etuna monessa testatussa mallissa oli niissä käytettyjen kertakäyttökaasusäiliöiden saatavuus ja halpuus. Itse keitinkin meni yleensä varsin pieneen tilaan, mutta verrattaessa esimerkiksi Pikku-Trangian paketin kokonaissisältöön (tankkilaukusta kulutettu kokonaistila samoilla keittovälineillä) jäivät ne nopeasti toiseksi.

Paras meille sopinut vaihtoehto on iso tai pieni Trangia, jossa on sen oma nestekaasupoltin - huonona puolena lähinnä se, ettei sen käyttämiä, tarvittaessa irroitettavia kaasupulloja löydy joka paikasta (varmimmin vain suuremmista retkeilyalan liikkeistä). Tenupolttimellakin keittimen valinta on sama.

- Niinimatot ja vastaavat

Ovat parempia kuin ei mitään, mutta vahvistettu avaruushuopa kestää paljon pidempään ja lämmittää yöllä teltan alla paljon paremmin (tosin hiekkarannalla niinimatoille olisi edelleen enemmän käyttöä niiden paremman hengittävyytensä vuoksi).

Alkuun

- Paristot etenkin digikameraan

Paristoja kuluu helposti huolestuttavaa tahtia, sen sijaan kunnolliset Sanyon HR-3U tai vastaavat laadukkaat, suurikapasiteettiset NiMH-kennot kestävät aivan eri tavalla hyviinkin alkaaliparistoihin verrattuina. Kun akut ladataan oikein älykkäällä laturilla ja pidetään siisteinä, niin kennojen kestoikäkin on erinomainen.

- Puuvartinen vasara ilman sorkkia

Kun edellä mainittuun maanpintaan lyö ison, aavistuksen karkeapintaisen (kuumasinkityn) rautanaulan kivien väliin kiinni, niin sen irroittaminen on oma lukunsa ilman kunnollista apuvälinettä.

- Sadeasut (hengittämättömät)

Niillä on epämiellyttävä piirre muuttua niin sanotusti sisältä päin kastuviksi reissun kestäessä pidempiä yhtäjaksoisia aikoja sateisena.

Jonkinlainen huonokin hengittävyys on parempi vaihtoehto sillä molempia vaihtoehtoja olemme kokeilleet useiden vuosien ajan (muun muassa Sinisalon ja Dainesen nahkapuvut, nahkahanskat ja Mustang-saappaat sekä sadeasut (T) versus nykyinen Yokon ja Rukan puku + vedenpitävät hanskat ja Oxtarin saappaat).


Mutta muitakin mielipiteitä on, erityisesti silloin kun ei sada.. Ja jos kaatua pitäisi, niin Sinisaloa tulisi asfaltilla liukuessaan varmaan äkkiä ikävä.

- Sidontaliinat, joissa on liian ahtaat koukut

Niitä on vaikeata käyttää erityisesti rahtilaivoissa, joissa kannen paksuus ja vahvistetut kansilastin kiinnitysaukot ovat liian paksuja kapeakoukkuisille liinoille.

- Sivu- ja perälaukut ilman asianmukaisia sisälaukkuja

On aika turhauttavaa hakea tavaroita laukusta esimerkiksi vesisateella, jos homman joutuu tekemään ulkona ja toinen käsi on jo varattu sateenvarjolle. Kuivat kamat ovat tietysti useammassa sivulaukussa sekaisin ja aina on joku tarvike tunkemassa itseään laukun tiivisteiden sekä kansien väliin, jolloin lukkojakaan ei meinaa saada kiinni, vesitiiviydestä puhumattakaan. Eikä sisälle telttaan viitsisi usein likaisia ulkolaukkujakaan kantaa.

On myös miellyttävää ottaa laivan ruumassa yksi sisälaukku mukaan hyttiin, kun siinä kulkee koko porukan tarvitsema tavaramäärä kerralla perille ja myöhemmin takaisinkin.


Alkuun

- Stressi ja läpi lomamatkan jatkuva kiire

Nuorempana oli usein kiire kiertää mahdollisimman paljon ja silti jäi valitettavan moni mielenkiintoinen paikka näkemättä.

Nykyään kiirehdimmme vaimon ja lasten kanssa lähinnä pakollisten aikataulujen vuoksi. Määräävät tekijät ovat lähtö- ja paluuajat laivoissa, junissa ja etukäteen tilatuissa majoituksissa, tai kavereiden kanssa sovitut tapaamiset jossain tietyssä tapaamispaikassa. Mieluummin siirrytään pitkä ajopäivä tai parikin haluttuun kohteeseen, jossa seuraa pidempi paikallaanolo. Kohteesta tehdään lyhyitä (luokkaa 50-150 km) vierailuja lähiympäristöön, usein ilman ylimääräistä matkarekvisiittaa.

Jokainen saa meillä matkan valmisteluvaiheessa tehtäväkseen miettiä ja esittää lopuksi mitä haluaisi nähdä. Niiden perusteella mietitään isommalla porukalla karkeat etenemissuunnat, muutosten mahdollisuus huomioiden (kelit, sairastuminen, mielipiteiden muuttuminen..). Toki tiettyjen rajojen puitteissa. Kaksistaan tai yksin matkustelu on joskus eri juttu...

- Teltta, jonka ilmanvaihto ei toimi

Esimerkiksi harjamallisen Halti Tramp-teltan käytettävyytta sai parannettua huomattavasti sillä, että sen jokaiseen kiinnityslenkkiin laittoi ohuesta mustekalakuminauhasta (jota saa metritavarana) reilun kymmensenttisen lenkin, joihin maakiilat/naulat kiinnitettiin. Niiden avulla liepeet sai pysymään vaikka jatkuvasti useamman sentin päässä maan pinnasta, joka auttoi huomattavasti sisäpuolen ilmankiertoon ja yöllä tiivistyneen kosteuden poistumiseen aamulla.

- Teltta, joka ei kestä kuivana

Esimerkiksi sateella sivutuulessa, kun päällysteltta nojaa sisätelttaan venyttyään sateessa: niin kauan kuin tuulee muttei sada on kaikki kunnossa. Mutta sateella esimerkiksi näistä kupolimallisista teltoista vasemmanpuoleisin ei pitänyt vettä ulkona, mikä kyllä kuului aamuyöllä (1992 Edinburghin FIM-Rally).

Halti Trampin osalta edellä mainitut kumilenkit pitivät huolta kastuneen päällysteltan venymisestä, jolloin uloin kangas ei venyessään päässyt kiinni sisempään kankaaseen. Sama koskee myös teltan pohjakangasta veden päästessä valumaan sen alapuolelle, jossa Tramp ei kunnostautunut.

Liian kireitä lenkkejä ei pidä käyttää, jotta kuivamisvaiheessa ei tule vetoketju- tai muita ongelmia telttakankaan kutistuessa.

- Telttatuolit (osa)

Monet testatut neliönmuotoiset mallit ovat olleet saranointikohdastaan turhan heikkolaatuisia (läpipultti tai pitkä niitti ilman mitään vahvistuksia jäljelle jääneessä ohuessa materiaalissa, tms).

- Tenun huonolaatuinen säilytyspullo

Sotkee koko laukullisen tavaraa helposti; sille kannattaa hankkia heti kunnollinen ilma- ja nestetiivis polttoaineastia lähimmästä partio- tai retkeilytarvikekaupasta (vast). Trangian polttimen kansitiivisteisiinkään ei pidä luottaa, vaan annetaan sen polttimen palaa aina täysin tyhjäksi. Denaturointiaine maistuu pahalta pitkään!

Loppusanat

Jos sivulla esitetyt asiat herättivät ajatuksia suuntaan tai toiseen, niin hyvä, se oli tarkoituskin. Näkökulma aiheeseen on nimenomaan subjektiivinen eli 80-luvun alun mp-reissuistamme alkunsa saanut, meidän perheellemme ja matkustustavallemme nykyäänkin vielä sopiva mutta samalla tarpeidemme mukaan kehittyvä kokonaispaketti.

Sen verran on annettava jo periksi mukavuudenhalulle että koko perheen yhteisten telttailuöiden lukumäärä laskee vuosi vuodelta..

Jaana, Laura, Irma ja Kari

Alkuun

Takaisin Lauran Matkat-sivulle.