Document made with Nvu                                                                                                                                              6/25

Ensimmäinen sivu        Seuraava sivu    Viimeinen sivu    Matkat-sivu

Matkakertomus 2006 (Alpit ja Korsika)

Päivä 5. Päivä Chamonix Mt Blancissa

9.6.2006
Laura:
Huone oli ihan ok. Nukuin Jaanan vieressä, joka vei peiton useasti yöllä. Aamupala *) ihan hyvä. Vuorelle nousu oli mukavaa, alastulo ei niinkään **). Maisemat olivat hienoja. Ylhäällä oli aika kylmä, alhaalla kuuma.

*) Kahvia, teetä, erilaisia hilloja ja marmeladeja, patonkia, croissantteja, jugurttia, muroja ja hedelmiä riittävästi; ei juustoja eikä makkaroita tai muita leikkeleitä.
**) Hissilinjan ylittäessä pari vaijerinkannatustornia muuttui kannatusvaijerin ja samalla hissikorin liikekulma yht´äkkiä niin, että vatsassa tuntui hetken "ontolta/tyhjältä" ellei siihen osannut yhtään varautua. Karin kommentti: "Tiesin mitä tuleman piti mutta en turhaan varottanut siitä muita, jäipähän taas yksi omakohtainen muistikuva paremmin mieleen.. Ei se niin paha tunne ollut".

Laura ja Jaana huipulla olevan jäätunnelin suulla (Italian puolelle menevän hissilinjan alkupää on tunnelin toisella puolella):

2006-Ranska-Laura-ja-Jaana-Midilla.jpg
Alkuun
Irma:
Kannatti tulla ja nousta "Midille". Upea ilma, upeat maisemat eikä kiirettä mihinkään!
Kari:
Vaikka paikka vuorella olikin aiemmalta kerralta tuttu, niin kyllä siellä hyvän näkyvyyden vallitessa kävi mielellään uudelleenkin. Sen verran korkealle noustiin että sen huomasi hengittäessään.

Hissilipuille kertyi hintaa 108 € (sisältäen kaksi erillistä hissiväliä, edestakaisin), joka kannatti tuon tason nähtävyydestä maksaa.

Kuvia "Midilta":

- korkeimmalta huipulta Mt Blancille
alas vasemmalle moottoritien (A40) suuntaan
alas oikealle Chamonixin keskustaan 
Irma ja Jaana sekä Irma ja Laura Plan Du Aquillen vieressä patikoimassa, Lauran ja Jaanan kuvaamana

Pahin turistikausi alkaisi vasta myöhemmin joten joka paikkaan sopi vielä ongelmitta.

Illemmalla kävimme B&B:n pitäjän suosittelemassa pizzeriassa. Ruuan ja tarjoilun laatu korvasi kyllä hinnan kertasuoritus ja lomamatka mielessä pitäen (Casa Valerio:ssa neljä pizzaa ja muutamat juomat yhteensä 60 € neljältä henkilöltä). Jokapäiväinen leipä onkin taas kokonaan eri juttu, joka pyrittiin hoitamaan suoraan paikallisten markettien ja pikkukauppojen valikoimien puitteissa. Kivenheiton päässä oli pieni ruokakauppa joten sekin puoli oli hyvässä hoidossa. Vihanneksista etenkin tomaatit olivat parhaimmillaan, minkä erotti helposti asianomaisen myyntipöydän läheisyydessä pelkällä nenälläänkin.

B&B:ssa tarkeni oikein hyvin, sopiva avonaisella ikkunalla ja parvekkeen ovella aikaan saatu läpiveto piti lämmöt siedettävällä tasolla. Ei itikoita. Naapurihuoneen nuoriso piti hieman meteliä yöllä riennoistaan saapuessaan, mutta se ei juurikaan haitannut; he taisivat saada oman meluosansa verran takaisin joskus aamuyöllä.

Alkuun    Ensimmäinen sivu    Edellinen sivu    Seuraava sivu    Viimeinen sivu    Matkat-sivu