Document made with Nvu                                                                                                                                              3/25

Ensimmäinen sivu    Edellinen sivu    Seuraava sivu    Viimeinen sivu    Matkat-sivu

Matkakertomus 2006 (Alpit ja Korsika)

Päivä 2. Rostockista Plau Querziniin

6.6.2006

Rostock - Plau Querzin < 100 km.

Jaana:
Laiva oli ok, ajoimme laivasta yöllä hotelliin. Nukkumaan kävimme noin kello 24.00. Hyvä nukkumapaikka ja aamupala ;-)
Laura:
Laiva oli mielestäni ihan tylsä, aamupala ja päivällinen ihan ok. Moottoritietä ajettaessa tuli hieman kylmä ja oli mukavaa mennä hotelliin. Huone oli iso ja viihtyisä.
Kari:
Seuraavana päivänä auki olevassa Tax-free:ssa oli tarjolla muutamaa laatua karkkeja, viinaa ja normaalia laivayhtiön krääsää, mutta ei lainkaan esimerkiksi pullovettä tai limonadia, joita sai ostaa baarista todella asiakasystävällisin hinnoin. Iso kuppi kahvia maksoi 3.30 €, Cappuccino 2.5 €, appelsiinimehu 3 €, limsat (0,3l) 2 € ja niin edelleen. Hajusteita ja muuta tarpeellista löytyi yhdestä pienestä myymälästä.

Ravintoloita oli kaksi, yksi baari sekä niiden lisäksi ajoittain auki oleva buffet, josta sai Päivän keiton sekä muuta pienempää syötävää ja juotavaa. Aamiaisen hinta seisovassa pöydässä oli aikuiselta 10.90 € ja 6-12 v lapselta 5.5 €, lounaan 20/10 € ja päivällisen 23 €/11.5 €. 

Aamupalalla paras temppu henkilökunnalta oli tarjota aamiaispöydässä raakoina pakastettuja piirakoita vain lämmitettyinä, siis paistamattomina. Maitoautomaatin tyhjän maitopussin vaihto täyteen ei onnistunut keneltäkään paikalla olleelta. Kukaan heistä ei myöskään kiinnittänyt mitään huomiota eri asiakkaiden puheisiin muistakin pienistä puutteista. Toivottavasti yhtiö saa koulutettua henkilönsä nopeasti tehtäviensä tasalle. Helppoa se tuskin on ja riittääkö ammattitaitoista porukkaa Viron kokoisessa maassa edes riittävästi, kun huomioidaan ne "Siljalta" ostetut laivat.. Samat henkilöt tarjoilivat illalla baarissa, aamupalalla ja sataman lähellä siivosivat vielä hyttejäkin. Alku on aina hankalaa, ei siinä mitään, mutta noilla matkalippujen hinnoilla soisi yksityiskohtien olevan henkilökunnalta paremmin hanskassa. Sillä tuskin on mitään merkitystä pitääkö joku satunnainen kulkija kohtaamastaan palvelusta vai ei, sen sijaan nuo jatkuvasti samalla reitillä liikkuvat rekkakuskit saanevat tavalla tai toisella äänensä paremmin kuuluviin.

Jäitä polteltiin eli tervaa juotiin pitkin päivää, joutenolo ei oikein maistunut kenellekään. Pelisalissakin meni oma aikansa kortti- ja muiden pelien parissa.

Ilta koitti viimein ja pääsimme lopultakin ajokannelle sekä laivasta ulos alkupäivän viitoittamaan tahtiin. Autokannelle ei ollut mitään asiaa ennen kuin laiva oli kiinni laiturissa, ei siis kannata mennä kovin aikaisin rappukäytävään seisoskelemaan.

Ilta pimeni hyvää vauhtia (E55, B192 ja B103), lopulta ajoimme jonkun metrin vasemmalta näköpiiriin putkahtaneen hotellimme ohi. Isäntä oli vielä odottamassa, näytti huoneet ja lukitsi portit takanamme sekä päästi vahtikoiran kiertelemään alueelle.

Hotellin omistajan antama käyntikortti:

2006-Saksa-Hotel-Gasthof-Heidekrug.jpg

Hotellin sijainti: 53 astetta 30' 11.06" N, 12 astetta 15' 59.33" E, Google Earthin kartan mukaan.

Lapsilla ja vanhemmilla oli omat huoneet.

Alkuun    Ensimmäinen sivu    Edellinen sivu    Seuraava sivu    Viimeinen sivu    Matkat-sivu