Document made with Nvu                                                                                                                                            13/25

Ensimmäinen sivu        Seuraava sivu    Viimeinen sivu    Matkat-sivu

Matkakertomus 2006 (Alpit ja Korsika)

Päivä 12. Päivä Bastiassa

16.6.2006.
Laura:
Laiva saapui satamaan kello 07, laiturille pääsimme 07.20. Ajoimme yhden tähden leirintäalueelle, josta otettiin huone alkuun pariksi yöksi. Huone oli ok. Päivä vietettiin paikallaan, oltiin rannalla ja käytiin kaupassa. Illalla pelattiin korttia ja syötiin leirintäalueen ravintolassa.
Kari:
Koska aikomuksenamme ei ollut ajaa lähintä Infoa ja majoitusta kauemmaksi, oli Bastian satamassa päällämme vain kevyet kesäasut.

Kuvassa etuoikealla olevat saksalaiset motoristit järjestivät oman shown, jota sai hetken hymyillä vähiin ajovarusteisiinsa pukeutuessaan - esimerkiksi sopivan mittaisella mustekalalla on näköjään näppärä kannatella päänsä yli vaikka omia korviaan, mikä toki näyttää aavistuksen naurettavalta sivullisista, mutta mitäs siitä ;-)

Ensimmäinen toimenpide satamasta päästyämme oli etsiä joku paikallinen kahvila josta saisimme aamupalaa, emme heräämisajan maksimoimiseksi sellaista laivalta viitsineet ostaa. Sopiva baari löytyikin keskustaan opastavan reitin varrelta, parin minuutin ajomatkan päästä sataman pohjoispään liikenneympyrästä. Kypärät ja ajovarusteet pidettiin joka paikassa käden ulottuvilla, samoin kaikki arvokkain tavara lukitsemattomista tankkilaukuista. Pyörien parkkeeraus kahvilan edessä vaati niiiden ajoittaisia siirtoja paikasta toiseen kun keskustaan vievällä kadulla oli saapumisaikaamme enää yksi vapaa ajokaista käytettävissä: kadun varret ja toinen ajokaista olivat täynnä parkkeerattuja autoja ja pyörät piti sotkea niiden sekaan. Pyörätkin lukittiin ketjuilla toisiinsa mikäli ne eivät olleet näkyvillä aivan välittömässä läheisyydessämme.

Suomalaisen parkkipirkon unelma - tai painajainen. Niin kauan kuin liikenne pääsi kulkemaan ei kukaan kiinnittänyt moiseen pikku yksityiskohtaan mitään huomiota, kun viimeinenkin reitti meni umpeen niin siihen puututtiin kyllä. Viereinen putiikki varasi pokkana useamman auton verran kaistatilaa eteensä, jonka syykin selvisi hetken päästä jakeluauton saavuttua lastinsa kanssa sen eteen.

Keskustassa olevan torin Infosta löytyi monenlaista tietoa majoitusvaihtoehdoista, joten arvelimme käydä ensin etelän puolella lähellä olevalla Sables Rouges, 2B Bastia -leirintäalueella, josko siellä olisi tilaa meillekin. Ja olihan sitä, paikka oli sama kuin vuonna 2002 siellä Makun kanssa telttamajoittuessamme, tosin tällä kerralla majoituimme vapaaseen bungalowiin (# 7) hintaan 68 €/yö. 

Leirintäalueen sijainti: noin 42 astetta 40' 26.22" N, 9 astetta 26' 44.41" E, Google Earthin kartan mukaan.

Se oli halpa ja telttaan nähden ok, olihan siinä oma vessa ja usein kuumaa vettä suoltava suihkukin. Suurimmat miinukset tulivat puuttuneesta vessan ovesta (joka korvattiin kuvassa näkyvillä parilla mustekalalla + isoilla pyyhkeillä) ja hyttysverkoista, olemattomasta ilmanvaihdosta etenkin yöllä, puuttuvista lattiankuivauslastasta, harja-rikkalapioparista ja muista siivousvälineistä sekä kämpän yleisestä olemuksesta. Sängyissä ei ollut kuin päällys- ja aluslakanat ja niillä ympäröidyt putkimaiset tyynyt, mutta ei paksummille peitteille olisi ollut tarvettakaan. 

Tavarat purettiin huoneeseen ja lapset siirtyivät rantaan.

Alkuun

Laura ja Jaana leirintäalueen huoneessa:

2006-Korsika-Bastian-leirinta-alueen-bungalow-sisalta.jpg

Irmalla oli edelleen paha yskä joten tänään pidettiin vapaapäivä ja hoidettiin tautia paikallisella yskänlääkkeellä. Enkä tarkoita Pastista, vaan oikeaa yskänsiirappia apteekista ostettuna. Yskä kesti kaikkiaan pari viikkoa, vaatien pari pientä pullollista lääkettä ja kuulostaen turhankin tutulta - sitä samaa herkkua liikkui töissä ja muualla lähipiirissämme kuukautta tai paria aiemmin. Sen verran se haittasi että Irma joutui nukkumaan monta yötä käytännössä istualtaan, makuuasennossa kun sai köhiä käytännössä koko ajan.

Alueella oli useita matkailuautoja ja -vaunuja sekä lukuisia telttailevia henkilöitä; paras suorittaja oli muuan vanhempi herrasmies, joka oli ajanut polkupyöräänsä kiinnitetyn lapun mukaan jo noin 3500 kilometriä (hän oli kiertänyt muun muassa koko Sardinian saaren ennen saapumistaan Korsikalle ja Bastiaan).

Pitkä laiska ja ohjelmaton päivä taisi käydä erityisesti Jaanan hermoille sen verran, että lähtiessämme kaupungille ruokakauppaan jäi hän yksin rannalle touhuamaan (lähellä oli toki useita matkailuautoja ja niiden asukkaita valvomassa rannan tapahtumia). 

Touhuaminen tuotti tulosta ja kulutti mukavasti aikaa:

2006-Korsika-Bastian-rannalla-Jaanan-ajankulua.jpg

Kauppakin oli vielä siestalla eli jouduimme ajelemaan kolme varttia ympäri Bastiaa. Ei siitä mitään haittaakaan ollut, saivatpahan kytkinkahvan puoleiset kätemme kunnolla harjoitusta ruuhkan seassa puikkelehtiessamme. Pirskatin paljon autoja keskittyy tuohonkin kaupunkiin, etenemisemme oli lähinnä matelemista.

Linnakkeen vierellä sijainnut elintarvikekauppa aukesi sikäläiseen tyyliin suurinpiirtein ajallaan, tarjoten pienestä koostaan huolimatta riittävän valikoiman tarvitsemiamme elin- ja muita tarvikkeita. Tuoretta leipää sieltä ei saanut, mutta vieressä oli niihin erikoistunut toinen pikkukauppa.

Pastis näytti olevan suosittu seurustelujuoma Ranskassa, kuten leirintäalueemme baarissakin. Näköjään mihin aikaan päivästä tahansa. Italiassa viinien lisäksi myös Birra Moretti ja vähän toisenlaiseen makuun käyvä Nastro Azzurro olivat näkyvästi esillä. Saksassa oli liikaa hyviä oluita ja Ranskassa viinejä lueteltavaksi..

Yöllä oli niin kuuma että ikkunat oli pakko avata, tuloksena aamuun mennessä melkoinen määrä itikan kutisevia pistoskohtia kaikilla muilla paitsi Irmalla. Olisipa ollut jotain hyttysverkkoa parisen neliötä mukana. Viimeisenä yönä niiden massainvaasiolta vältyttiin ruiskuttamalla ikkunaluukkuihin puoli purkillista Punkki-OFF -merkkistä hyttyskarkoitetta, paikkaamalla yhden puuttuneen säleen kohta Kenny Roberts-teipillä, jättämällä sisäikkunat kokonaan auki ja pitämällä vessan ikkuna täysin kiinni.

Alkuun    Ensimmäinen sivu    Edellinen sivu    Seuraava sivu    Viimeinen sivu    Matkat-sivu