madewithNvu80x15clear.png                                                                                                                                            19/19

Ensimmäinen sivu    Edellinen sivu    Seuraava sivu    Viimeinen sivu    Matkat-sivu

Päivä 18. Turusta Imatralle (21.6.2004)

Turku - Riihimäki - Imatra, 398 km.

Laura:
Matka kotiin, kotona hakemaan Pipari. 
Irma:
Turkuun saavuttiin aamusta. Enää viimeinen rutistus ja kotiin, jossa oltiin iltapäivällä n. klo 15.00.
Kari:
Kaiutinherätys saatiin tasan 07.00, 90 min ennen laituria.  Kaksi minuuttia kiivasta sykyilyä ja soppajonoon ehdittiin juuri ennen pahinta ryntäystä. Baarin edessä iloinen herraseurue päätteli yön urakkaansa, toivottavasti ainakin yksi eli kuski oli selvin päin lepäämässä. Hyvä aamiainen saaristonäköalalla, kyllähän sekin kävi vielä laatuun. Lopuksi nautittiin jälkiruoka eli erinomaisia maisemia saaristossa, aina Turun satamaan saakka.

Parilla pysähdyksellä (samat paikat kuin mennessäkin) olimmekin jo kotona. Huomasi kyllä että porukka oli tottunut liikkumiseen, valituksia ja voimistelua havaittiin todella vähän. Matkalla meinasi tulla kylmä kun Turussa oli aamulla +13 astetta, onneksi oli villapaita paikallaan ajotakin alla. Tällä reissulla lapset eivät nukkuneet ajaessamme samaan tahtiin kuin vuotta aiemmin, lieneekö viileydellä ollut osasyy moiseen. Kelit olivat kokonaisuudessaan silti paremmat kuin samaan aikaan Imatran suunnassa vallinneet.

Reissu oli juuri sopivan mittainen eli palasimme kotiin siinä vaiheessa kun kaikilla oli hauskaa. 2-3 päivää pidempi olisi toiminut hienosti mutta kokonainen viikko olisi kenties ollut jo liikaa, sen verran muun muassa aikuisten ja lasten mielenkiinnon kohteet sekä muut matkailuominaisuudet eroavat toisistaan.

Kokonaiskustannuksiltaan tämä oli noin kiloeuron halvempi kuin vuoden 2003 vastaava, joskohta ajallisesti hieman pidempi reissu (2003: 22 pv, 2004: 17 pv). Mikäli olisimme menneet yhden suunnitelmamme mukaisesti Bergenin (Norja) kautta Lerwickiin (Shetland) ja sieltä Stromnessin (Orkney) kautta Scrabsteriin, Skotlannin pohjoisosaan (paluu laivalla Newcastle Upon Tynesta Göteborgiin), niin sitten hinta olisi noussut reilusti tätä kalliimmaksi.

Ensi syksyn reissua edeltävien kyydissäoloharjoitusten määrää on reilusti lisättävä tästä vuodesta.

Kaikkinensa tuo oli oikein hyvin onnistunut kokonaisuus!

16.8.2004 Jaana, Laura, Irma ja Kari

 Ja Matka jatkuu kohti uusia seikkailuja:

    2004-Skotlanti-Ja-matka-jatkuu.jpg
(Kari ja Jaana, 2004 Isle of Arran, länsirannikko)

Alkuun    Ensimmäinen sivu    Edellinen sivu    Seuraava sivu    Viimeinen sivu    Matkat-sivu