madewithNvu80x15clear.png                                                                                                                                            23/24

Ensimmäinen sivu    Edellinen sivu    Seuraava sivu    Viimeinen sivu    Matkat-sivu

Matkakertomus 2003 (Slovenian lounaisosa, Garda-järvi ja Lindau)

Päivä 22. Helsinki - Imatra

26.7.2003

Helsinki – Imatra, 274 km.

Aamiaiselle meno meni melkein pipariksi Jaanan osalta, kun he lähtivät aamukahdeksan jälkeen aamu-uinnille Lauran kanssa. Puhe oli tulla tapaamispisteeseen kello 09 mennessä mutta sinne ilmestyi vain Laura. No minä jäin odottamaan kun Irma ja Laura menivät syömään. Kello oli jo 09.30 kun palasin ilman tulosta etsintäkierrokselta, siitä pikaisesti syömään, josta Irma jo syötyään poikkesi vielä saunalle – jossa Jaana oli edelleen altaassa uimassa, vaikka uintiaika oli loppunut jo puoli tuntia aiemmin.

Pahahan sitä on kellonaikaa seurata kun Jaanan mukaan seinällä olevassa "taulussa" luki yhdeksänsataakolmekymmentä (koska yhdeksikön jälkeen ei ollut mitään merkkejä niin kellohan se ei tietenkään voinut olla).. Niinpä niin.

Päivä laivalla oli muuten varsinaista tervan juontia, onneksi oli noita sirkuskouluja ja muita vastaavia aktiviteetteja nuoremmille tarjolla. Ajan saattoi käyttää hyvin nukkumiseen, mutta siinäkin tuli lopulta kyllästymisraja vastaan. Onneksi tax-freestä löytyi jotain lukemistakin, kirjan ja lehden tultua luetuiksi.

Irmalla oli satamassa vähän ongelmia (pyörä piti saada nopeasti siirrettyä matkailuauton edestä) - paikalla ollut toinen pyörämies siirsi Yamahaa tarvittavat sentit, mistä kiitos hänelle (itse olin laivan toisella puolella irrottamassa ja pakkaamassa omaa pyörääni). Tapasimme seuraavan kerran passijonossa, jossa tarkastettiin ajokortti ja rekisteriote, passitkin (kuten Rostockissa saatiin siinäkin lasten passeihin leimat, tosin eri pyynnöstä).

Perhana miten huonossa kunnossa tuo Porvoon moottoritie onkaan, pitkiä monttuja peräperää, muusta puhumattakaan. Reissun huonoimpia moottoritien pätkiä kyllä, ei hyvää mainosta, ei.

Pukaron Paroniin kahville ja limulle, Laura ja etenkin Jaana nukkuivat siihen malliin selkiemme takana että tauko oli paikallaan (Jaana nukkui varmaan neljäsosan koko loppumatkasta). Toinen pysähdyskerta jätettiin lopulta pois eli samoilla lämpimillä painettiin kotiin saakka.

Pyykkikone jauhoi pari päivää laakerit punaisina, ennen kuin viimeisinkin ajoasu oli pesty. Suurin osa tavaroista alkaa jo olla normaaleilla sijaintipaikoillaan, viikko matkan päättymisestä.

Reissun hinta jääköön tarkemmin yksilöimättä mutta jäänee jonnekin 4 – 4,5 kiloeuron hehtaareille, laskutavasta riippuen (mitä lasketaan matkan hintaan kuuluvaksi). Viitisentoista vuotta sitten sama aika, osin samoissa maisemissa kahteen henkeen maksoi noin 10 - 12 000 FIM, hinta on siis suhteessa samalla tasolla edelleenkin.

Alkuun    Ensimmäinen sivu    Edellinen sivu    Seuraava sivu    Viimeinen sivu    Matkat-sivu