madewithNvu80x15clear.png                                                                                                                                            20/24

Ensimmäinen sivu    Edellinen sivu    Seuraava sivu    Viimeinen sivu    Matkat-sivu

Matkakertomus 2003 (Slovenian lounaisosa, Garda-järvi ja Lindau)

Päivä 19. Lindau

23.7.2003

Lepoa ja joutenoloa sekä uimahyppyjä polkuveneestä (9 €/h), kun lapset pistettiin polkemaan ja vanhemmat loikoilivat vuorostaan takakannella auringossa; perään hieman shoppailua kaupungissa koko porukalla.

Ruokailu hoidettiin grammalaskutukseen perustuvassa ravintolassa - uusi kokemus sekin. Se oli ostajalle oikeudenmukainen sikäli kun lautasten paino oli huomioitu (kun kerran Saksassa oltiin niin varmasti oli, moneenkin kertaan).

Trangian käyttämiä venttiilillä ja kierteillä varustettuja kaasupulloja ei löydy joka leirintäalueelta mutta henkilökunnan mukaan retkeilyalan liikkeistä kyllä, lähimmillään muutaman kilometrin ajomatkan päästä leirintäalueeltaan. Niitä läpipainettavia kertakäyttöpurkkeja oli kyllä kasapäin joka nurkassa.

Lapset jatkoivat keksimäänsä leikkiä teltan viereisellä asfaltoidulla, lähes soikion muotoisella tiellä: Irman kännykän avulla mitattiin yhteen kierrokseen kuluva aika, johon piti pyrkiä seuraavalla kävelykierroksella. Lähimmäksi osunut toistoaika voitti. Kuinkahan monta kymmentä kierrosta he sitä leiriaikana ehtivät kiertääkään – useita, päätellen naapureidemme ilmeistä ;-)

Yöllä oli tosi kova, läheisistä vuorista kimpoileva ukkonen ja vedenpaisumus ainakin pienessä mittakaavassa. Onneksemme ylempää kertyneet vesilammikot valuivat sen verran kauas telttamme alapuolelle, ettei kovin moni ajovarusteemme päässyt kastumaan läpimäräksi. Teltan paikka kaksi metriä kauemmaksi eli parikymmentä senttiä alemmaksi tiestä ja aamuyöllä "Kaikkia paikallaolleita olisi naurattanut hetken aikaa hyvinkin taajaan", Pahkasika-lehteä mukaellakseni. Itse olen vastaavaan pintakosteuteen työkeikkojen ja aiempien reissujen puolesta jossain määrin tottunut, samoin Irma; lapsista en ole niinkään varma (kuitupussi onneksi kestää märkänäkin siedettävän lämpimänä).

Halti Alta IV:n pohja kesti ongelmitta sen, että nukuin peiton ja makuupussin sekä teltan pohjakankaan päällä, veden valuessa puroina teltan alta alaspäin – ilman vesivuotoja sisälle. Päällystelttakin piti mutta sen läpivettyminen oli jo sen verran pitkällä, että kovin montaa tuntia ei olisi tarvinnut odottaa vuotojen alkua kiristysnarujen ja muiden kiinnikkeiden saumoista. Trangialla senkin olisi saanut kuivattua, edellyttäen että kaasu olisi riittänyt ;-) Hyvä suoritus Altalta, johon hyvin palvellut, jo edesmennyt Halti Tramp ei olisi pystynyt.

Naapurustossa kaikilla ei ollut yhtä hyvä onni kolinoista ja purinoista päätellen.

Alkuun    Ensimmäinen sivu    Edellinen sivu    Seuraava sivu    Viimeinen sivu    Matkat-sivu