madewithNvu80x15clear.png                                                                                                                                            15/24

Ensimmäinen sivu    Edellinen sivu    Seuraava sivu    Viimeinen sivu    Matkat-sivu

Matkakertomus 2003 (Slovenian lounaisosa, Garda-järvi ja Lindau)

Päivä 14. Garda-järvi

18.7.2003

Uimapäivä Peschierassa, Gasparinan leirissä.

EI Hyvää huomenta, kukot”.

Tämä päivä käytettiin puhtaaseen alueella ja uima-altaalla lorvehtimiseen. Lauraltakin paloi jo aiemmin palanut niskanahka uudelleen niin pahasti, että yksiprosenttisen hydrokortisonigeelin laitto pisti pimun kävelemään hammasta purren muutaman kymmenen metrin lenkkejä, joka tipan levityksen yhteydessä. Se kuitenkin auttoi parin levityskerran jälkeen niin, ettei palanut kohta tulehtunut tai oirehtinut muutenkaan. Hänen on todella syytä varoa nahkaansa, sen verran äkkiä alkoi savu niskasta nousta, suojarasvasta huolimatta. Jaanalla oli sen verran pohjarusketusta (kiitos Outin mummon mökillä Kiteellä auringossa ulkona vietetyn viikon) ettei palovammoja tullut, meiltä muilta pintasolukko kyllä meni vaihtoon lähipäivien kuluessa.

Kävimme Irman kanssa pesemässä pyörät. "Peschieran Esso" siinä kaupungilla oli tosi paha pettymys (ostin sieltä uuden pesuainevahapullonkin, emme silti saaneet edes pesuvatia lainata, vaikka niitä oli kaksi siinä edessämme), sen sijaan hieman kauempana ollut kilpailijansa oli täysin eri maata. Jopa niin että he eivät olisi ottaneet penniäkään kuluttamastamme vedestä, käsin tehdystä pyörien pintapesustamme kun oli kyse.

Vein mittaritytölle nimellisenä korvauksena viisi euroa, johon hän lopulta suostui – Esson mies olisi ottanut seitsemän euroa per pyörä, oman miehensä tekemästä pesusta ja painepesurin käytöstä (en anna kenenkään käyttää sangossa lojuvia, likaisia pesurättejä saati painepesuria pyörääni, ellen ole varma ettei hän naarmuta pintoja saati paina paineista vettä laakereihin ja ketjuihin - joka on aika vaikea tarkastaa vain italiaa puhuvalta vanhemmalta henkilöltä).

Disko veteli taas PumPumit täysillä, lämpötilan noustessa illalla uusiin ennätyslukuihinsa, onneksi kärsi sentään pakata huomisen reissua varten vehkeet valmiiksi – huh. Irma hoiteli pitkälti nuo pakkaushommat, kestivätpähän siten nuo sisälaukutkin paremmin ojennuksessa kuin meidän kolmen muun jäljiltä.

Alkuun    Ensimmäinen sivu
   
Edellinen sivu    Seuraava sivu    Viimeinen sivu    Matkat-sivu