madewithNvu80x15clear.png                                                                                                                                            14/24

Ensimmäinen sivu    Edellinen sivu    Seuraava sivu    Viimeinen sivu    Matkat-sivu

Matkakertomus 2003 (Slovenian lounaisosa, Garda-järvi ja Lindau)

Päivä 13. Garda-järvi

17.7.2003

Garda-järven ympäriajo,160 km.

Lähdimme aamulla kiertämään lännen kautta järven ympäri, ajokelin ollessa sitä luokk2003-Italia-Riva-Del-Garda-ja-mahdollinen-jaatelon-pahin-vihollinen.jpgaa (> 33 astetta varjossa) ettei varsinaisten ajokamojen päälle pukeminen oikein kiinnostanut. Niinpä ajoin riskit tiedostaen hiljaa ja hyvin varovasti t-paidassa ja shortseissa – silti muutaman kymmentä kilometriä myöhemmin oli pakko pysähtyä myös ihon palamisen vuoksi, onneksi kertoimella 20 olevaa aurinkovoidetta oli vielä jäljellä. Jaloissa on tätä nykyä kivat, ruskeat sandaalikuviot. Muilla oli sentään verkkarin takit auringon suojana.

Länsireunalla on peräperää paljon (kymmeniä?) tunneleita, joissa muutamassa oli huomattavan viileääkin. Aikamme ajeltuamme tuli vastaan Riva Del Garda, jossa ajoin suoraan edellisvuodesta tuttuun moottoripyöräliikkeeseen (LGP SAS - Angelini L.&C., Viale S.Francesco 37, Riva Del Garda), joka oli luonnollisesti mennyt puolisen tuntia aiemmin kiinni siestan ajaksi..

Kyseinen kauppa on kuvan keskellä olevan punertavan, kolmikerroksisen rakennuksen kauimmaisessa nurkassa, katutasossa palmujonon päässä. Pyörät sai parkkiin sen eteen/viereen kadulle tai edessä vasemmalla olevien korkeiden puiden luona sijaitsevaan mp-parkkiin.

No ei se mitään, aikaa saatiin helposti kulutettua kaupungillakin kunnes kello 16.00 ovet taas aukenivat. Päämääränä oli löytää Irmalle toimivampi kypärä ikivanhan ja läpiväljän Arai Omnin tilalle, mikä onnistuikin myyjättären suosiollisella avustuksella aika nopeasti, sopivien mallikappaleiden saavuttua soitostaan sovituspaikalle. Irma valitsi parhaiten päähänsä istuvana Arai Quantum-F:n (hintaan 420 €) joka on melkein samanlainen kuin oma Arain Signet => Omnissa ollut kypäräpuhelinsarja irrotettiin, vanha kypärä jätettiin liikkeen roskikseen ja menoksi. Loppui se korviensa huminakin siihen paikkaan eli se oli käytännön pakosta oikeaan paikkaan osunut ostos kyllä.

Järven pohjoispää jäi taaksemme. Seuraavaksi oli pakollinen pysähtyminen jossain Malcesinen tienoilla uinnin merkeissä (kävin siellä vaatteet päällä itsekin ja johan oli hetken ajan viileätä ajella). Länsipuolen rantatie näkyi vastarannalla heikosti vaakasuorana, tunneleiden katkomana viivana hieman vesirajan yläpuolella.

Laitoin illemmalla kypäräpuhelinsarjan kiinni Irman uuteen kypärään, aikaa meni enää tunti ja pari asennusolutta – kunhan ensin oli saatu lupa alueen edustajalta sen tekemiseen kuppilan pöydässä (tarvittiin iso puukko, kypärä, Kenny Roberts-teippiä ja muuta asiaan kuuluvaa tavaraa sen verran paljon. Hankala homma teltalla ilman pöytää tehtäväksi).

Voi olla että tällä omistajan mopolla eli harrastuksellakin oli jotain osuutta myönteiseen suhtautumiseen..

Sama suurempana:

2003-Italia-Gasparina-ja-omistajan-Moto-Guzzi.jpg

Alkuun    Ensimmäinen sivu
   
Edellinen sivu    Seuraava sivu    Viimeinen sivu    Matkat-sivu