madewithNvu80x15clear.png                                                                                                                                            17/23

Ensimmäinen sivu    Edellinen sivu    Seuraava sivu    Viimeinen sivu    Matkat-sivu

Matkakertomus 2002 (Saksa, Itävalta, Italia, Korsika, Andorra, Espanja ja Sveitsi).

Päivä 16. Barcelona (16.6.2002)

Sunnuntai oli vieläkin kuumempi kilvanajopäivä eli taksi haki taas lauantaiseen malliin ja toimitti perille radalle, vaikka tiukalle se menikin (ruuhka oli moninkertainen eiliseen verrattuna ja kuski yritti viedä mahdollisimman lähelle oikeata paikkaa - kiertäen rataa aika lailla). Pääsimme juuri lähtösuoran päähän kun Kallio ja kumppanit ampaisivat liikkeelle. Siitä A-katsomon yläosaan ja kämpiltä mukaan otetut pyyhkeet palaneiden ruumiinosien peitoksi. Jalkojeni juuressa olleessa muovipullossa suli hiljalleen seitsämän litraa jäätynyttä vettä, viilentäen sekin hieman, varsinkin hattuun ja paidalle kaadettuna. Juotavaa (parasta oli hiilihapoton vesi) kului kuutisen litraa kello 10 - 16 välisenä aikana. Samoin kertoimella 20 varustettua aurinkovoidetta meni reilusti eiliseen malliin.

Kallio ajoi hyvin ja pysyi kymmenen parhaan joukossa, vaikka joutuikin hidastamaan loppupuolella. Muutama kierros lisää ja tilanne olisi ollut huonompi, sen verran lähelle takana tulijat pääsivät. Muissa luokissakin tapahtumia riitti vaikka se isoimmassa alkaa olla pienemmän piirin kisaa, ainakin tällä hetkellä..

Taksikuski oli odottamassa kauempana alhaalla olevan liikenneympyrän varrella melkein tuntia sovittua aiemmin - paluu takaisin kaupunkiin pääsi siten alkamaan vähän nopeammin ja paljon viileämmässä. La Ravalin kapeiden katujen läpi sen ainoan kerran ajaessaan hän sulki alueen reunalla kaikki taksin ikkunat, lukitsi ovet ja ajoi hyvin rauhallisesti, vähääkään kiljumatta tai huudattamatta äänitorveaan. Ja kiersi erään kadulla seisseen henkilönkin kun tämä ei suostunut siirtymään mihinkään taksin edestä - taisi olla joku kadun kingi, minkä tosiasian kuskikin jostain meille huomaamattomasta eleestä tunnisti?

Muut lähtivät turistibussikierrokselle kun taas itse otin MikaO:n mukanaan tuomat 110-milliset klemmarit ja rautalankaa mukaani autotallille, missä piti sitoa uudelleen löystynyt äänenvaimentajan takalaippa "Ford-hitsillä" kiinni niin että pysyy kotiin saakka. Laitoin samantien molempiin niin ei tarvinnut asiaa enempää muistella. Homma olikin valmis eikä mennyt kovinkaan monta tovia tavaroita sivulaukkuihin pakatessa ennen kuin bussimatkalaiset saapuivat takaisin (pari tuntia ilman kaljaa oli epäilemättä koettelemus siinä helteessä). Kierros oli kuulema onnistunut erinomaisesti, olisi vissiin kannattanut lähteä mukaan!

Kalja ja vahvemmat piti jättää väliin koska seuraavana päivänä pääpaino olisi ajamisella reilun 700 kilometrin päähän - vailla pienintäkään toivetta ilman jäähtymisestä.

Ja ajoissa nukkumaan, tulpat omissakin korvissa.

Alkuun    Ensimmäinen sivu    Edellinen sivu    Seuraava sivu    Viimeinen sivu    Matkat-sivu