Document made with Nvu

Pääset tänne "Alkuun"
-linkeistä. Viimeisimmät muutokset: 19.3.2007.

Takaisin Lauran Matkat-sivulle.

Matkakertomus 1998 ("Jögeva-Treffen" Jögeva, Viro)

Yleistä

Reitti Route66-muodossa.

Matkan päätarkoituksena oli osallistua kolmatta kertaa Virolaiseen mp-kokoontumisajoon, jälleen uudessa paikassa. Vaikka ohjelma olikin jo jossain määrin tuttua niin paikka oli aiemmin kokematon, tosin samalla ilmansuunnalla kuin se ensimmäinen aikoinaan käymämme.

Irmakin pääsi jälleen mukaan.

Viro

Jögeva järjestettiin minulle uudessa paikassa, siinä samassa, johon se juuttui muutamaksi seuraavaksi vuodeksi. 

Paikka oli asiallinen kaikin puolin, eikä vielä silloin ilmennyt sen kummempia ongelmia esimerkiksi telttojen ja muiden tavaroiden paikoillaanpysyvyyden suhteen. Tai muuta normaalista poikkeavaa rähinöintiä. Meno ja metakka olivat kyllä asianmukaisia koko ajan mutta sehän kuuluu asiaan.. 

Olimme taas sen verran isolla IMK:n porukalla liikkeellä, ettei aika ehtinyt käymään pitkäksi missään vaiheessa:

Jogeva Treffen Jogevassa

Alkuun

Alue oli huomattavasti laajempi kuin parilla aiemmalla kokoontumisajopaikalla, samoin suihkut ja muu rekvisiitta pelasivat varsin hienosti joskohta olivatkin varsin aistikkaita omalla pikantilla tavallaan. Aluehan oli jonkunlainen oppilaitos tai vastaava pidemmän käyttöhistorian omaava systeemi. 

Ruokaa sai vähän miten sattui (ruokajonot olivat sitten sen mukaisia) ja ruokakin oli varsin samantyyppistä, mutta sen saattoi korvata muutenkin omilla eväillään.

Kävimme (linja-autolla) päiväseltään mutkan myös Tarton laululavalla ja itse kaupungilla notkumassa (vastaan tuli myös mielenkiintoisia rakennusteknisiä ratkaisuja). Koska lähtö tapahtui niinsanotusti lennosta niin jouduin lähtemään sinne paljain jaloin suoraan ruokailujonosta, kun ei kuulema ollut aikaa poiketa teltalla saakka.. 

Kesäkelillä on omat hyvät puolensa, se oli todettava muun muassa kävelykadun ulkoilmassa istuskellessaan. 

Menomatkalla muuan kyydissä matkustanut huuteli ajoittain "Baaariin!", ilman sen suurempia kannatushuutoja. Mutta tilanne oli muuttunut paluumatkaan mennessä sen verran, että sama huuto nostatti melkoisen naurunrähäkän ja kannatushuutoja muilta bussin kyydissä olijoilta. Tosin lähtövaiheessa Tartossa tehty isku paikalliseen markettiin oli hoitanut täydennykset kohdalleen vähän jokaiselta.. 

Paikan päällä oli myytävänä muun muassa Rukan ajopukuja, mutta hintataso ei ollut riittävän alhainen että olisi pitänyt laittaa Mp-Asun puku vaihtoon. Täältä ei enää peltilätkiä muistoksi saatu, tilalle oli tullut pienempää tarrapuolta. Olisikohan osallistujamäärän kasvulla eli lätkien hinnalla ollut oma vaikutuksensa asiaan.. 

Tällä reissulla kävi itselleni ohraisesti siinä mielessä että jostain sapuskasta iskeytyi suolen mutkaan joku pöpö, jolla oli tiettyjä liikuntaakin lisääviä vaikutuksia lähipäivien aikana, tyyliin se "Ruuvit löysällä"-sarja henkilöhahmo Jesse.. Itse epäilisin että syynä olisi ollut Tartolaisesta marketista ostettu suolamakkaran pätkä, mutta tosiasiassa se saattoi huolellisesta käsien pesusta huolimatta tulla aivan mistä vaan, jostain muusta ruuastakin. Onneksi se jalla eli ruikuli ei estänyt suunniteltua kotimatkan aloittamista, aikoinaan yhdessä reissussa kiinni iskenyt punatauti olisi ollutkin jo kertaluokkaa pahempi vastustaja ja matkanteko olisi varmasti jäänyt siihen paikkaan vähintään viikoksi.

Paikkana tuo oliasiallinen mutta ei sinne kovin montaa kertaa enää viitsinyt lähteä, semminkin kun sekaan alkoi kuulopuheiden mukaan kerääntyä kaikenlaista epämääräistä porukkaa, jolloin muun muassa tavaroiden pysyvyys teltassa muuttui pahimmillaan entistäkin epävarmemmaksi. 

Paluumatka tehtiin itäisempää reittiä suoraan Tallinnan lähistölle - tulipahan edes vähän vaihtelua siihen leveämpään päätiehen keskemmällä maata. Mukavan mutkaisaa tietä ja vähän vaihtelevampaa maisemaa löytyi kyllä.

Kokonaisajomatka oli noin 800 km.

Kari

Alkuun

Takaisin Lauran Matkat-sivulle.